Prima pagină » 18 autoturisme înmatriculate fără plata taxe de poluare la Botoşani

18 autoturisme înmatriculate fără plata taxe de poluare la Botoşani

Câţiva botoşăneni au reuşit să-şi înmatriculeze autoturismele second hand cumpărate din străinătate fără a plăti taxa de poluare. În 2011 au fost 17 botoşăneni atât de norocoşi, iar în 2012 deja unul a făcut la fel. Secretul? Un avocat bun şi multă răbdare.

Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, a declarat că secretul acestora este că şi-au înmatriculat autoturismele abia după ce au câştigat procesele cu statul român.

„Am avut 17 astfel de cazuri anul trecut şi unul anul acesta. Într-un caz un botoşănean a câştigat procesul în doar două luni, însă în celelalte cazuri procesele au durat mai mult, între două luni şi peste un an”, a declarat Ciubotaru.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în momentul în care vă adresaţi serviciului de înmatriculări să vă înmatriculaţi autoturismul acesta vă va îndruma către plata taxei de poluare sau către adresarea în instanţă. Dacă aveţi noroc, procesul poate dura doar două luni, dacă nu chiar şi doi ani. În acest timp autoturismul poate fi folosit doar cu numere provizorii de înmatriculare, cele roşii, dar nu mai mult de trei luni. În cazul în care câştigaţi procesul cu statul pentru neplata taxei de poluare, până acum toţi cei care s-au adresat instanţei au câştigat, vă puteţi înmatricula autoturismul în baza hotărârii judecătoreşti care vă dă câştig de cauză.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change