Prima pagină » Liberalii anunţă pe 17 martie lista consilierilor municipali

Liberalii anunţă pe 17 martie lista consilierilor municipali

Liberalii botoşăneni îşi stabilesc în această perioadă lista consilierilor municipali cu care PNL va completa lista finală a USL pentru alegerile locale din iunie. Gheorghe Iavorenciuc, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Botoşani, a declarat că lista va fi stabilită la nivel municipal şi că nu se va permite nicio intervenţie internă sau externă. Iavorenciuc susţine că lista va cuprinde liberali de valoare şi nu rudele unor personaje cu influenţă în acest moment.

„Am demarat operaţiunea de selecţie a consilierilor municipali, iar pe 17 martie vom organiza Adunarea Generală care va aproba lista consilierilor. Biroul politic municipal va desemna lista. Vom propune o listă cu oameni de valoare pentru ca liberalilor din municipiu să nu le fie ruşine cu noi. Acum încearcă să vin din exterior anumit influenţe, dar le spun stop la uşă”, a declarat Iavorenciuc.

Acesta a taxat fostele conduceri ale PNL Organizaţia Municipală şi a reamintit conducerii organizaţiei judeţene, în special lui Florin Ţurcanu, preşedintele acesteia, rezultatul obţinut la ultimele alegeri prezidenţiale.
„Organizaţia noastră este foarte puternică spre deosebire de alte organizaţii când unii îşi puneau angajaţii din baruri pe listă. La ultimele alegeri prezidenţiale am adus peste 30% din voturile obţinute de candidatul liberal”, a completat Iavorenciuc.

Apropierea alegerilor aduce şi tensiuni în cadrul PNL. În ceea ce priveşte faptul că despre fostul viceprimar liberal Romulus Eram se spune că nu ar fi agreat de conducerea judeţeană pe lista de consilieri pentru alegerile din vară, Iavorenciuc sare în apărarea acestuia şi spune că Eram putea fi candidatul PNL la funcţia de primar şi că este unul dintre cei mai serioşi liberali. Iavorenciuc reaminteşte liderilor judeţeni ai PNL că organizaţia municipală este, potrivit statutului, cea care va desemna lista consilierilor municipali şi nimeni altcineva. 

„Eu protestez în stradă de atâtea zile şi faţă de compromisurile din politică. Eu vreau să demonstrez străzii că se poate face politică şi fără compromisuri, cu oameni de valoare”, a încheiat liderul PNL din Botoşani, care de mai bine de două săptămâni protestează pe trotuarul de lângă Teatrul Mihai Eminescu alături de ceilalţi nemulţumiţi. 

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)