Prima pagină » PSD bate în retragere în ceea ce priveşte împărţirea banilor judeţului. Prefectul numit „Măria sa”

PSD bate în retragere în ceea ce priveşte împărţirea banilor judeţului. Prefectul numit „Măria sa”

Social-democratul Mihai Aroşoaie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, a declarat că PSD a încercat o negociere cu PDL pentru deblocarea banilor destinaţi comunelor pentru drumuri şi cofinanţare proiecte, situaţie în care s-a ajuns ca urmare a votului USL din CJ. Instituţia Prefectului a atacat în contencios hotărârea PSD şi PNL de a tăia banii pentru deszăpeziri şi asfaltări pe drumurile judeţene şi asta a dus la blocarea banilor luaţi de la drumuri şi împărţiţi primăriilor USL.

„Am spus că luăm câte 200 milioane de lei vechi de la cele 50 de primării ale USL şi dăm la drumuri, dar nu s-a ajuns la o înţelegere. Domnul Gheorghe Marcu(n.r.: preşedintele PSD) a discutat cu factorii de decizii din Consiliul Judeţean, din Prefectură şi PDL, cu domnul Cătălin Flutur(n.r.: preşedintele PDL), dar nu au vrut. Ei au cerut toţi banii şi la primăriile PDL şi la Botoşani, dar au uitat ce au făcut anul trecut”, a declarat Aroşoaie.

Acesta a precizat că blocarea fondurilor alocate primăriilor pentru drumurile săteşti şi cofinanţarea proiectelor europene cauzează probleme mari primarilor PSD care derulează proiecte la care au nevoie de cofinanţare. Aroşoaie nu a amintit însă că USL a dat fonduri unor primării care nu au cerut bani şi, ca exemplu, Primăria Botoşani, pentru că este condusă de democrat-liberalul Cătălin Flutur, a primit de la consilierii judeţeni PNL şi PSD mai puţini bani decât primăria Coşula, care are primar pesedist.

„Primarul din Vlăsineşti e înnebunit, nu poate să cofinanţeze proiectele pe care le are”, a spus Aroşoaie.
Totodată, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a cerut prefectului Cristian Roman să solicite în instanţă judecarea cu celeritate a procesului în care Instituţia Prefectului a atacat în contencios hotărârea CJ prin care PSD şi PNL au împărţit banii judeţului. Primul termen la acest proces este abia în iunie.

„Pe această cale cer Instituţiei Prefectului dacă demersul este îndreptăţit, acela de a bloca alocarea fondurilor la primării, să ceară ca procesul să se judece cu celeritate şi dacă are dreptate să câştige. Rog pentru că sunt comune care au nevoie de bani”, a completat social-democratul.

Şi deputatul Costică Macaleţi, preşedintele PSD Organizaţia Municipală, a intervenit în acest caz şi a spus despre prefectul Roman că „se comportă ca Măria sa. Domnul prefect trebuia să trateze cu egală măsură ambele hotărâri. Eu nu îndrăznesc să-l atac pe domnul prefect”.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)