Prima pagină » Marcu: Ipocrizia deciziilor guvernamentale privind piaţa energetică

Marcu: Ipocrizia deciziilor guvernamentale privind piaţa energetică

Departamentul pentru mediul de afaceri, piaţa de capital şi IMM din PSD critică aspru deciziile luate de guvernul Ungureanu privind strategiile de privatizare de pe piaţa energetică.

Prima măsură luată de ministrul Economiei, Lucian Bode, de a trimite contractele bilaterale de vânzare a energiei, încheiate de Hidroelectrica, către Ministerul Justiţiei, pentru a analiza posibilitatea anulării acestora, este numai o mimare ipocrită a încercării de anulare a contractelor, este de părere senatorul Gheorghe Marcu, preşedintele PSD Botoşani şi preşedintele Departamentului pentru mediul de afaceri, piaţa de capital şi IMM.

„Deşi parte în contract, fiind direct răspunzător de activitatea Hidoelectrica, Ministerul Economiei se declară depăşit de situaţie atunci când spune că a încercat renegocierea contractelor, dar companiile nu au vrut. Mai mult decât atât, ne întrebăm de ce Ministerul nu se îndreaptă către cei care au semnat aceste contracte? Cum este posibil ca o societate cu capital de stat să întocmească aceste contracte secrete? Ce a făcut Direcţia Juridică a ministerului şi ce fel de experţi are, dacă soluţia cea mai bună a fost trimiterea contractelor către Justiţie?”, spune Marcu.

Acesta este de părere că înstrăinarea pachetelor de acţiuni la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica şi OMV Petrom cuprinse în programul de guvernare Ungureanu nu înseamnă capitalizarea acestora.

„Decizia corectă a unui guvern loial ţării era aceea de majorare de capital social al acestor societăţi pentru capitalizare, simultan cu introducerea criteriilor şi obiectivelor de performanţă privind managementul acestora. Din păcate, măsurile duplicitare luate de către factorii decidenţi ne trimit în zona domniilor fanariote, translatate în mileniul trei”, a precizat senatorul Marcu.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)