Prima pagină » Detinuţii au sărbătorit Dragobetele

Detinuţii au sărbătorit Dragobetele

Printre numeroasele sărbători care marchează sfârşitul iernii şi începutul primăverii se numără şi Dragobetele. În lumina obiceiurilor şi tradiţiilor vechi, a obiceiurilor care sunt perpetuate dintr-o generaţie în alta, astăzi, începând cu ora 9:00, Penitenciarul Botoşani a găzduit un eveniment la care au participat reprezentanţii Palatului Copiilor Botoşani.

La activitatea organizată în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituţii, au participat 40 de persoane care execută pedeapsa privativă de libertate în regim semideschis. Evenimentul a constat într-o expunere a semnificaţiei şi obiceiurilor atribuite acestei sărbători înrădăcinate şi celebrate pe teritoriul ţării noastre, şi un program muzical susţinut de reprezentanţii Palatului Copiilor Botoşani. 

„Obiectivele principalele ale acestei manifestări vizează sensibilizarea participanţilor cu privire la sărbătorile şi obiceiurile autohtone,precum şi intensificarea activităţilor culturale desfăşurate în unităţile penitenciare”, a declarat Anna Maria Anghel, purtător de cuvânt al Penitenciarului Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)