Prima pagină » Restructurările din educaţie trimit titularii de la oraş la ţară

Restructurările din educaţie trimit titularii de la oraş la ţară

Deşi au fost titulari zeci de ani în unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani, dascălii vor ajunge să predea în mediul rural. Şi asta, ca urmare a celor 91 de restrângeri de activitate care vor avea loc de la 1 septembrie 2012.

 

Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, a declarat că vor exista cazuri în care titularii din municipiu afectaţi de restrângerile de activitate îşi vor putea găsi un alt post în localităţile rurale ale judeţului. „Când omul îşi pierde locul de muncă sunt şi nemulţumiri, iar unele din ele sunt chiar foarte mari, în măsura în care sunt îndreptăţite sau nu. Nu pot să îmi dau eu cu părerea. Din ce a vacantat şcoala,‎ se pare că problemele s-ar rezolva. Nu se rezolvă integral, profesorii titulari în şcolile din oraşul Botoşani nu vor fi integraţi în municipiu, lor li se va rezolva problema în judeţ. Mulţi vor ajunge la ţară”, susţine Axinte. El a spus că vor fi probleme cu posturile de biologie, chimie şi limba română. Situaţia este cauzată de transferurile de până acum din rural în urban şi invers, dar şi de la primar la gimnazial şi de la gimnaziu la liceu, motivate de înlăturarea discriminării din sistem.
Conducerea LSI Botoşani va transmite Inspectoratului Şcolar Judeţean toate sesizările primite în cadrul calendarului mişcării personalului didactic cu privire la restrângerile de activitate.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change