Prima pagină » Ţurţuri înlăturaţi de pompieri de pe blocuri

Ţurţuri înlăturaţi de pompieri de pe blocuri

În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru a îndepărta zăpada sau ţurţurii de pe acoperişurile a 11 clădiri. Cetăţenii erau îngrijoraţi că în cădere, gheaţa ar putea răni trecătorii sau avaria autoturismele parcate în zonă ori că acoperişurile caselor ar putea ceda sub greutatea zăpezii.

Astfel, în mai puţin de 10 ore, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au intervenit pentru înlăturarea pericolului de pe 11 clădiri din municipiile Botoşani şi Dorohoi. De la începutul lunii februarie, pompierii botoşăneni au intervenit în peste 40 de cazuri în care viaţa trecătorilor era pusă în pericol de ţurţurii sau zăpada de pe acoperişuri.
„ISU Botoşani recomandă botoşănenilor să evite deplasarea pe lângă clădirile care au acoperiş tip şarpantă, pentru a nu fi surprinşi de zăpada sau ţurţurii care se pot desprinde, în orice moment, de pe acoperişuri. Proprietarii de autoturisme sunt sfătuiţi să nu-şi parcheze maşinile în apropierea construcţiilor”, a declarat plutonier major Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)