Prima pagină » Strugaru a cerut în Parlament susţinerea exporturilor

Strugaru a cerut în Parlament susţinerea exporturilor

Deputatul PDL Stelică Strugaru a solicitat în plenul Camerei Deputaţilor aplicarea de măsuri pentru susţinerea exporturilor şi a inovaţiei pentru ca economia României să fie în continuare pe creştere. 

„Chiar dacă cei mai mulţi nu o recunosc, dinamica comerţului exterior al României a fost cel mai probabil cea care ne-a ajutat să scoatem România din recesiune. Creşterile anuale reale, care au depăşit în ultimii trei ani procente de 20-30%, au oferit economiei româneşti gura de oxigen necesară pentru a găsi o piaţă de desfacere pentru produsele „made in Romania” şi a nu reduce potenţialul de producţie. Mulţi au contestat cifrele referitoare la şomaj din ultimii trei ani, însă cei care au contestat aceste cifre ar trebui să se uite la cele aproape 45 de miliarde de euro exporturi, care nu numai că nu au creat şomeri, ci chiar au creat suplimentar o ofertă modestă de locuri de muncă”, a declarat Strugaru.

 

Totodată, deputatul PDL este de părere că autorităţile trebuie să gândească în perspectivă şi după momentul în care vom adera la moneda unică, moment din care exporturile nu mai pot fi competitive numai prin diferenţele de curs valutar.

„Trebuie să gândim politici comerciale care să impregneze produselor româneşti competitivitate şi atunci când ele vor fi produse în euro şi vândute în euro. Singura noastră şansă este să stimulăm inovaţia, cercetarea şi dezvoltarea de produse noi, cu un impact de competitivitate ridicat”, a completat Strugaru.

Acesta a precizat în Camera Deputaţilor că îşi doreşte ca viitoarele investiţii străine să se orienteze către nordul României, şi dacă este posibil pe colegiul său. „Mi-aş dori ca viitoarele capitaluri străine să se orienteze şi către judeţele de nord ale României, în special către judeţul Botoşani, pentru a oferi alegătorilor mei locuri de muncă şi posibilitatea unui trai mai bun”, a completat deputatul Strugaru.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)