Prima pagină » Sondaj: Românii au mai multă încredere în premierul Ungureanu decât în Crin Antonescu

Sondaj: Românii au mai multă încredere în premierul Ungureanu decât în Crin Antonescu

MRU l-a depăşit pe Antonescu! Numai de câteva zile a avut nevoie premierul de origine botoşăneană Mihai Răzvan Ungureanu pentru a depăşi la capitolul încredere unul dintre liderii opoziţiei, respectiv Crin Antonescu. De asemenea, la rândul său MRU este depăşit de câţiva dintre miniştrii Cabinetului său. Totodată, două treimi dintre români cred că Traian Băsescu a făcut bine că l-a numit pe Mihai Răzvan Ungureanu premier în locul lui Emil Boc.

Tot atâţia sunt de părere că PDL a procedat corect că şi-a înlocuit miniştrii. Acestea sunt concluziile unui studiu făcut de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie.

Traian Băsescu a făcut bine că l-a înlocuit pe Emil Boc cu Mihai Răzvan Ungureanu, spun 61% dintre respondenţi, în vreme ce 33% cred că a făcut rău. Aproape două treimi dintre români cred că PDL a făcut bine că a înlocuit miniştrii din Guvernul Boc, în vreme ce 28 de procente spun că a făcut rău.

În ce priveşte încrederea în premierul Ungureanu, 66 la sută au spus că nu au încredere, spre deosebire de 32 la sută, care au spus că au. Premierul este depăşit însă în clasament de alţi membri ai cabinetului său. Este vorba de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, creditat cu 38 la sută încredere, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, creditat cu 35%, şi de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, cu 33 la sută. Comparativ cu liderii Opoziţiei, Ungureanu stă mai bine, chiar dacă a este de puţin timp în centrul atenţiei publice. Crin Antonescu este creditat cu o cotă de încredere de 29 la sută, iar Victor Ponta, la egalitate cu Ungureanu, are 32 la sută.
SURSA: www.realitatea.net

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)