Prima pagină » Oile şi mieii din Botoşani, vânduţi în China şi Egipt

Oile şi mieii din Botoşani, vânduţi în China şi Egipt

Viitorul arată bine pentru fermierii botoşăneni! Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Moldoovis Botoşani, a declarat că săptămâna acesta va avea loc, la Ministerul Economiei, o întâlnire între crescătorii de oi din România şi parteneri privaţi din Egipt şi China. De la Botoşani va participa Nechifor, care este şi secretarul Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Ovine.

„Partenerii din Egipt vor carne de miel şi oaie în cantităţi nelimitate, în timp ce partenerii din China vor lână şi piei”, a declarat Nechifor.

Acesta a precizat că la nivelul judeţului Botoşani fermierii au început deja să reducă efectivele de oi de rasă karakul în favoarea oilor de rasă pentru carne.

„Deja fermierii care au peste 400 de capete de ovine s-au reorientat către rasele de carne pe care le importăm din Anglia, Germania şi Franţa. Efectivul de oi karakul nu va dispărea din judeţul Botoşani, unde domină numeric, însă se va reduce semnificativ în următorii ani pentru că cererea pe piaţa externă este pentru carne, nu pentru pielicele”, a completat preşedintele ACOC Moldoovis.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change