Prima pagină » Onişa a cerut 20 de comune pentru PC, iar de la Bucureşti a primit doar 9. Vezi care

Onişa a cerut 20 de comune pentru PC, iar de la Bucureşti a primit doar 9. Vezi care

Pornirea războinică a lui Paul Onişa faţă de Florin Ţurcanu s-a stins după întâlnirile pe care cei doi le-au avut la Bucureşti cu liderii USL. Deşi Ţurcanu a învins în acest război la distanţă a trebuit să respecte o parte din dorinţele conservatorilor botoşăneni.

Onişa, liderul PC Botoşani, s-a întâlnit luni la Bucureşti cu Crin Antonescu, preşedintele PNL, şi Daniel Constantin, preşedintele PC, în timp ce Ţurcanu, liderul PNL Botoşani, s-a văzut cu cei doi marţi.
În cele din urmă Ţurcanu a avut câştig de cauză, însă a trebuit să mai renunţe la câteva primării în favoarea PC-ului.

„Noi am rămas singura organizaţie din ţară care a încercat să meargă singură la alegeri pentru a avea un scor cât mai bun. La nivel central s-a decis să se respecte ce s-a stabilit şi în celelalte judeţe, adică liste comune. Noi am cerut să avem candidaţi în 20 de comune, dar am primit candidaturile în 9 comune. Vom încerca să maximizăm rezultatul să dovedim că trebuia să primim 20 de candidaturi”, a declarat Paul Onişa.

Astfel, USL va avea candidaţi conservatori la primăriile din comunele Blândeşti, Dersca, Răchiţi, Călăraşi, Broscăuţi, Cristeşti, Hăneşti, Hlipiceni şi Mitoc. Astfel, PC va avea candidaţi la peste 10% din primăriile din judeţ, în timp ce liberalii vroiau să le ofere mult mai puţin. Asta pentru că în USL jumătate din candidaţi sunt daţi de PSD, iar cealaltă jumătate este împărţită între PNL şi PC.

Totodată, conservatorii au primit un loc eligibil pe lista pentru consilierii judeţeni, unul pe lista consilierilor municipali din Botoşani şi 90 pe listele consilierilor din restul localităţilor.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)