Prima pagină » Botoşănenii pot ajuta la salvarea planetei: EARTH HOUR vine cu provocări în 2012

Botoşănenii pot ajuta la salvarea planetei: EARTH HOUR vine cu provocări în 2012

Municipiul Botoşani s-a înscris, păstrând tradiţia, pentru al patrulea an consecutiv în campania “Earth Hour,” programată anul acesta pentru 31 martie, în intervalul 20.30 – 21.30. Earth Hour este cea mai mare manifestare de mediu din istorie la care oamenii sunt chemaţi să stingă lumina, în mod simbolic, timp de o oră, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la schimbările climatice care se produc anual în lume.

Anul 2012 este însă pentru Earth Hour, anul provocărilor şi, deci şi Primăria Botoşani se aliniază trendului.
Provocarea de anul acesta adresată Primăriei Botoşani care a răspuns de fiecare dată cu entuziasm ecologiştilor de la WWF (World Wide Fund For Nature) are la bază o competiţie la care municipiul Botoşani va participa alături de alte oraşe din ţară. Concret, primăriile care doresc să participe la concurs în numele comunităţilor lor, vor trebui să realizeze un dosar în care să detalieze atât proiectele şi iniţiativele din domeniul protecţiei mediului înconjurător derulate în anii trecuţi, cât şi pe cele ce urmează a fi implementate în viitorul apropiat, inclusiv planurile pentru organizarea Earth Hour 2012. Domeniile avute în vedere sunt: infrastructura de mediu, economisirea energiei şi investiţii în surse de energie regenerabilă, gestionarea şi extinderea spaţiilor verzi, educaţie şi comunicare în acest domeniu, îmbunătăţirea/dezvoltarea reţelei de transport în comun, conservarea biodiversităţii şi aplicarea bunelor practici de mediu la sediul primăriei.

Earth Hour este un eveniment pentru fiecare dintre noi, un prilej de a ne arăta atenţia faţă de problemele de mediu care ne afectează în mod direct, din ce în ce mai mult. Earth Hour înseamnă, de asemenea, voinţa şi bucuria de a transmite mesajul mai departe şi de a-i îndemna pe cei din jur să se alăture campaniei.
Astfel, plecând de la provocarea lansată de ecologiştii de la WWF, Primăria Botoşani lansează, la rândul ei, organizaţiilor neguvernamentale botoşănene cu care menţine o colaborare deosebită, o provocare! Este vorba despre promovarea din partea fiecărui ONG doritor să arate lumii că-i pasă de mediul în care trăieşte, a unor idei cât mai originale, dar şi uşor de pus în aplicare pentru ziua Z, adica 31 martie 2012, ora 20.30-21.30! Proiectele/ideile trebuie trimise pana la data de 1 martie la adresa de email ioana.matfeev@primariabt.ro.
Este momentul în care spiritul civic şi spiritul ecologist trebuie puse în funcţiune, astfel încât oamenii să câştige nu numai satisfacţia că au participat la o acţiune de mediu de anvergură internaţională, dar şi mândria că locuiesc într-un oraş curat, exemplar.

Ideea campaniei de anul acesta este de a-i impulsiona pe oameni să creeze provocări după propriul plac şi din imaginaţie proprie, provocări care să fie adresate rudelor, prietenilor, fanilor/simpatizanţilor (în cazul persoanelor publice) prin intermediul reţelelor sociale – Facebook, Twitter, YouTube, dar şi email.
Detalii despre regulamentul după care se va desfăşura concursul la care s-a înscris şi Primăria Botoşani sunt postate pe siteul campaniei http://ora-pamantului.ro/wordpress/?page_id=12.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)