Prima pagină » 680.000 lei de la Guvern pentru botoşănenii afectaţi de ninsori şi viscol

680.000 lei de la Guvern pentru botoşănenii afectaţi de ninsori şi viscol

Guvernul a aprobat astăzi alocarea sumei totale de 20 milioane lei din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului din bugetul pe 2012, în scopul limitării efectelor calamităţilor naturale în localităţi din 15 judeţe afectate de căderile masive de zăpadă şi viscol din ultima perioadă.

Judeţului Botoşani i-au revenit 680.000 lei din totalul sumei alocate de Guvern, cei mai mulţi bani primind judeţele Vrancea, Ialomiţa Buzău, Brăila, Tulcea.

Potrivit purtătorului de Cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, suma este defalcată pe judeţele principale afectate de intemperii şi variază în funcţie de dimensiunea comunei şi de necesităţile locale, între 5 mii de lei şi 30 mii de lei.
”Important este că aceste defalcări s-au făcut conform sugestiei prefecturilor. Ministerul Administraţiei şi Internelor a aprobat aceste defalcări conform cerinţelor făcute de prefecturile acestor judeţe, în limita sumei disponibile”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Decizia a fost luată pentru a ajuta autorităţile locale din zonele afectate să acopere cheltuielile aferente acţiunilor operative de deszăpezire a drumurilor comunale şi judeţene. Prefecţii judeţelor, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, vor verifica modul de executare a acestor lucrări.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)