Prima pagină » 35.000 tone de zăpadă cărată din oraş. Primăria a plătit 430.000 milioane lei

35.000 tone de zăpadă cărată din oraş. Primăria a plătit 430.000 milioane lei

Municipalitatea botoşăneană a încărcat şi transportat de pe străzile principale ale oraşului în jur de 35.000 tone de zăpadă. Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani, a declarat că toată această activitate a costat în jur de 430.000 lei. Primăria a acţionat pentru transportul zăpezii din municipiu la începutul lunii februarie, când ninsorile au fost abundente, utilizând utilaje închiriate de la MBB, Conrec şi Victor Construct.

“Partea de cărat zăpada de pe străzile principale de la începutul lunii februarie ne-a costat undeva la 430.000 lei, la care se adaugă partea de deszăpezire a Urban Serv-ului, dar unde încă nu a venit facture, care trebuie să ajungă la finalul lunii. Pe ianuarie, facture Urban Serv-ului a fost undeva la 300.000 lei, s-a acţionat mai mult pentru combaterea poleiului şi mai puţin pentru deszăpezire pentru că nu a nins”, a declarat Ghiorghiţă.
Edilul a spus că zăpadă curăţată de pea lei nu a mai fost cărată din municipiu din lipsa banilor. “Ceea ce s-a curăţat de pe alei nu a mai fost transportat la marginea oraşului, pentru că bugetul nu ne-a mai permis să facem asta. O cantitate estimativă a zăpezii cărate sau mutate dintr-o parte în alta în peste este 50.000 tone”, a mai spus viceprimarul municipiului Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)