Prima pagină » Dolineaschi: „Ruşine pentru campania murdară a PDL!”

Dolineaschi: „Ruşine pentru campania murdară a PDL!”

Deputatul Andrei Dolineaschi a declarat că parlamentarii USL nu vor încasa indemnizaţia în perioada în care boicotează lucrările Parlamentului, iar dacă banii vor fi totuşi viraţi automat în conturi, aceştia vor fi donaţi în scopuri caritabile.

 

“Noi am au cerut oficial să nu ne fie plătite indemnizaţiile pe perioada boicotului parlamentar. Eu nu am primit niciun ban până acum, dar dacă totuşi vor intra banii pe card, atunci îi voi dona şi voi anunţa public destinaţia acestor sume”, a afirmat Dolineaschi.

Declaraţia deputatului PSD a avut loc în contextul campaniei de denigrare desfăşurată de PDL, care susţine că parlamentarii USL s-ar afla într-o “grevă de lux”, plătită din bani publici. Social-democratul consideră însă că PDL a făcut o greşeală strategică majoră întrucât astfel de campanii „murdare” sunt receptate negativ de către alegători. “Este o campanie de intoxicare a opiniei publice, care însă are un efect contrar în rândul botoşănenilor. La fel au procedat şi în timpul campaniei prezidenţiale din 2009, iar PDL Botoşani a obţinut cele mai slabe rezultate pe ţară. Le spun acum ceea ce am spus şi atunci: Ruşine pentru campania murdară a PDL!”, a spus deputatul PSD.

Preşedintele executiv al PSD Botoşani a mai arătat că această campanie de denigrare arată „făţărnicia” Partidului Democrat Libral, care încă nu a înţeles mesajul principal al protestelor din stradă privind schimbarea modului de a face politică în România. „Campania PDL de denigrare a parlamentarilor USL arată făţărnicia acestui partid care în urmă cu puţin timp mima ideea dialogului dintre putere şi opoziţie. În realitate, vedem că PDL nu a renunţat nici la atitudinea arogantă, nici la practicile murdare de manipulare şi intoxicare a opiniei publice. E clar că nu au înţeles nimic din ceea ce au cerut oamenii care au protestat în stradă”, a spus social-democratul.

Dolineaschi apreciază că adevăraţii „chiulangii” sunt de fapt chiar parlamentarii puterii, care deşi încasează indemnizaţiile nu se prezintă la şedinţele de plen. „Noi suntem în boicot şi nu primim bani. Ei însă încasează indemnizaţia şi tot nu vin la serviciu. Deci la ei sunt chiulangii. Dacă toţi parlamentarii puterii ar fi prezenţi la şedinţe, atunci ar fi cvorumul necesar funcţionării Parlamentului, indiferent de boicotul USL”, a precizat liderul PSD Botoşani.

Deputatul PSD a mai adăugat că în perioada boicotului şedinţelor de plen va continua activitatea parlamentară în colegiul său şi prin interpelările adresate membrilor guvernului în legătură cu problemele ridicate de cetăţeni.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)