Prima pagină » Îmbrăcaţi cu ţigarete de contrabandă la intrarea în ţară

Îmbrăcaţi cu ţigarete de contrabandă la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat, în cursul zilei de sâmbătă, mai multe persoane care au încercat să introducă în ţară ţigarete de contrabandă ascunse pe corp. Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele au fost amendate contravenţional cu amendă în valoare totală de 20.000 lei.

„Sâmbătă, 18.02.2012, la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut, s-a prezentat pentru a intra în ţară Dinu M., în vârstă de 61 de ani, cetăţean român, la volanul unui autoturism marca Ford, înmatriculat în România. Ca urmare a controlului efectuat de echipa mixtă de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, au fost descoperite ascunse pe corp 2.240 ţigarete, de diferite mărci. Ţigările, în valoare de aproximativ 784 lei au fost ridicate în vederea confiscării, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, autoturismul fiind indisponibilizat până la plata amenzii”, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

La scurt timp, la acelaşi punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat Dumitru P., în vârstă de 65 de ani, cetăţean român, la volanul unui autoturism Daewoo. În urma controlului efectuat de echipa mixtă de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, au fost descoperite ascunse pe corp 1.540 ţigarete, de diferite mărci.

„Ţigările, în valoare de aproximativ 680 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, pe care a achitat-o pe loc. La câteva ore, la PTF Rădăuţi Prut, pe sensul de intrare în ţară, s-au prezentat Elena M., în vârstă de 48 de ani, şi Emilia M., în vârstă de 53 de ani, ambele din judeţul Suceava, pasagere într-un autoturism înmatriculat în România. În urma controlului efectuat de echipa mixtă de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, au fost descoperite ascunse pe corpul celor două femei 5.400 ţigarete, de diferite mărci”, a completat Răcnea.

Ţigările, în valoare de aproximativ 2.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două femei au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare, autoturismul cu care cele două circulau fiind indisponibilizat până la plata amenzii.
În cursul zilei de sâmbătă, la PTF Rădăuţi Prut s-au prezentat mai mulţi cetăţeni români care în momentul controlului exercitat de poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au declarat că deţin diverse cantităţi de ţigarete peste plafonul vamal admis, motiv pentru care au abandonat în favoarea statului român 2.240 ţigarete diferite mărci, în valoare de 840 lei.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)