Prima pagină » 328 milioane lei pentru apă, canalizare, drumuri, creşe şi grădiniţe în Botoşani

328 milioane lei pentru apă, canalizare, drumuri, creşe şi grădiniţe în Botoşani

Consilierul judeţean PDL Cristian Achiţei, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, a declarat că în acest an vor avea loc mai multe licitaţii pentru asfaltarea a sute de kilometri de drumuri, pentru construcţia de creşte şi grădiniţe, alimentarea cu apă şi reţele de canalizare.

„Sunt trei domenii în PNDI pentru care vor fi organizate licitaţii în acest an pentru execuţia unor obiective foarte importante pentru judeţul Botoşani. Astfel, în luna mai vor avea loc licitaţiile pentru apă şi canalizare, cu o valoare totală de 71 milioane lei fără TVA, pentru 24 de creşe şi grădiniţe în valoare de 49,5 milioane lei, şi pentru 116 kilometri de drum în valoare de 208 milioane lei”, a declarat Achiţei.

Lucrările vor fi executate prin creditele bancare contractate de firmele care vor câştiga licitaţiile, acestea urmând să apeleze la credit-furnizor la bănci. Licitaţia la drumurile judeţene şi comunale va fi reluată deoarece firma care a câştigat anul trecut la pachet lucrările din Botoşani şi Suceava nu a mai depus garanţia solicitată.
Prin PNDI se vor construi sisteme de canalizare şi epurare în valoare de 45 milioane lei fără TVA în comunele Corni, Coşula, Dersca, Manoleasa, Suliţa, Răuseni şi Viişoara. Reţeaua de apă se va înfiinţa sau extinde în Corni, Coşula, Hlipiceni, Păltiniş, Văculeşti, cu o valoare de 26 milioane lei.

Prin PNDI se vor construi 24 de creşte şi grădiniţe, cu o valoare totală de 49,5 milioane lei, în Botoşani, Dorohoi, Săveni, Adăşeni, Copălău, Corni, Coşula, Dângeni, Frumuşica, Ibăneşti, Mihăileni, dar şi alte localităţi.
La capitolul drumuri, prin PNDI se vor asfalta 56 de kilometri de drumuri judeţene, sectoarele între Curteşti-Cristeşti, Flămânzi-Prăjeni-limita judeţul Iaşi, Copălău-Cerbu-Dracşani, Viişoara-Cuza Vodă, Ibăneşti-Cristineşti, Ştefăneşti-Murguţa-Dobârceni. Totodată, vor fi asfaltaţi şi 60 de kilometri de drumuri comunale în Ibăşenti, Hăneşti, Stăcuceni, Brăielşti, Lunca, Călăraşi, Durneşti şi oraşul Săveni. Valoarea totală a sumelor investite în asfaltări se vor ridica la 208 milioane lei fără TVA.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)