Prima pagină » Marcu: Guvern nou, probleme vechi. 7 miliarde euro cheltuite ilegal

Marcu: Guvern nou, probleme vechi. 7 miliarde euro cheltuite ilegal

Senatorul Gheorghe Marcu, preşedintele PSD Botoşani, a declarat că programul de guvernare a noului Guvern Ungureanu este departe de a fi măgulitor pentru persoana premierului şi a echipei acestuia, precizând că noul Cabinet administrează atât problemele vechi, cât şi cele noi.

„Raportul Curţii de Conturi pe anul 2011 precizează că aproximativ 7 miliarde de euro au fost cheltuite de statul român, fără a fi respectate legile în vigoare. Programul de guvernare al noului Cabinet nu conţine nici măcar o singură referire la acest aspect şi la corecţiile ce se impun. La capitolul măsuri pentru relansarea economică, remarcăm inexistenţa unei politici de creditare normale sau a facilităţilor fiscale pentru întreprinzători, aşadar niciun efort pentru stimularea antreprenoriatului, mai ales cel tânăr, care părăseşte ţara, într-un flux continuu de inteligenţă românească”, a declarat Marcu.

Acesta a precizat că simplificarea poverii fiscale pentru agenţii economici nu se va concretiza şi că va rămâne la stadiul de proiecţie.

„Se perpetuează, în schimb, ascultarea oarbă a Fondului Monetar Internaţional, care dictează ca unui şcolar restructurarea companiilor romneşti, mergând până la detalii penibile, cum ar fi restituirea către compania americană Boeing, de către TAROM, a unui avion tip 737-800, închiriat în urmă cu patru ani. Remarc, însă, că acelaşi FMI a cerut renegocierea contractelor cu Hidoelectrica, dându-ne dreptate nouă, Opoziţiei, care am solicitat în repetate rânduri anularea contractelor oneroase de pe piaţa energetică. De altfel, este tot mai evident că activele cele mai rentabile ale economiei româneşti sunt tot mai greu de gestionat de către PDL, iar “guvernele Băsescu” nu-şi propun altceva decât să le înstrăineze. Se ignoră, astfel, cu bună ştiinţă obiectul de activitate al guvernului, care este administrarea, nu înstrăinarea şi privatizarea”, a completat Marcu.

Senatorul a adăugat că se aştepta de la Cabinetul Ungureanu la un program de guvernare realist, dar s-a înşelat.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change