Prima pagină » Efectul votului USL din CJ: Spitalul Judeţean continuă să fie penalizat cu 2% din buget

Efectul votului USL din CJ: Spitalul Judeţean continuă să fie penalizat cu 2% din buget

Consiliul Judeţean a făcut demersurile pentru a elimina penalizarea de 2% din bugetul Spitalului Judeţean aplicată de Ministerul Sănătăţii din cauza faptului că unitatea sanitară este încă la categoria a III-a provizorie. Proiectul de comasare a spitalelor în jurul Spitalului Judeţean Botoşani a fost propus de Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean, în primăvara anului trecut, dar PSD şi PNL s-au opus şi abia în octombrie 2011 l-au votat.

„Întârziindu-se cu adoptarea hotărârii de comasare nu s-a obţinut ordin pentru încadrarea în mod definitiv. Hotărârea de Guvern a fost publicată pe 2 februarie anul acesta şi noi avem 30 de zile ca să materializăm această comasare. Asta presupune elaborarea unei noi structuri organizatorice şi încheierea protocoalelor de predare-primire patrimoniu. La amândouă planuri se lucrează. Structura a fost depusă imediat cum a fost publicată HG , iar noi am trimis-o la Ministerul Sănătăţii pentru a obţine avizul prevăzut de lege.
Când vine avizul ministerului, prin dispoziţia preşedintelui CJ se adoptă nou structură.
În acelaşi timp, Spitalul Judeţean a depus la DSP o cerere de încadrare definitivă în categoria III arătând HG că nu mai există nici un fel de obstacol încadrarea în condiţionalităţile cerute de lege”, a declarat Ţâbuleac.

În ceea ce priveşte restructurarea de personal, comasarea spitalelor de Psihiatrie, Maternitate şi Pediatrie în jurul Spitalului Judeţean Mavromati va duce la concedierea a doar 30 de persoane din categoria TESA.

„În cazul de faţă noi a trebuit să punem pe primul plan obţinerea unei finanţări mai bune pentru a asigura condiţii mai bune de îngrijire a bolnavului, asumându-ne şi că nu tot personalul TESA va fi preluat, respectiv 30 de persoane. Noi am considerat că avem în primul şi în primul rând o datorie faţă de bolnavi. În speţa noastră trebuie remarcat că nici un medic, nici un om de specializare strictă pentru sectorul medical nu rămâne pe dinafară”, a completat preşedintele Consiliului Judeţean.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)