Prima pagină » CJ a achitat toate restanţele către Transporturi Auto pentru a face deszăpezire pe datorie

CJ a achitat toate restanţele către Transporturi Auto pentru a face deszăpezire pe datorie

Situaţie ingrată pentru Consiliul Judeţean Botoşani din cauza votului consilierilor USL care au hăcuit bugetul pentru deszăpeziri şi asfaltări pe drumuri judeţene. Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, a declarat că a achitat toate restanţele către compania Transporturi Auto, cea care efectuează deszăpezirile pe drumurile judeţene, pentru a putea suporta plata cu mare întârziere a acţiunilor de degajare a zăpezii de pe drumuri.

„Înţelegând gravitatea sectorului de operaţiuni pentru intervenţii la drumurile judeţene înzăpezite, am făcut în aşa fel încât faţă de operatorul economic care se ocupă de derularea acestui contract am achitat aproape în întregime toate obligaţiile contractuale pentru celelalte lucrări care se derulează pentru Consiliul Judeţean pentru a nu crea prea mare disconfort financiar şi pentru a da posibilitatea operatorului economic să poată aştepta ca noi să găsim o soluţie pentru finanţarea acestor lucrări. În acelaşi timp, am prevăzut din timp că această perioadă presupune şi nişte dificultăţi de depăşit şi am făcut în aşa fel încât ce datorii am avut anul trecut le-am achitat până la sfârşitul anului. Cred că vom fi în măsură să depăşim această situaţie dificilă”, a declarat Ţâbuleac.

Acesta a precizat că s-au făcut plăţi de 5 milioane de lei către firma Transporturi Auto, a omului de afaceri Constantin Conţac, pentru lucrările de modernizare a unui tronson de drum judeţean din zona Suharău, proiect finanţat din fonduri europene, cât şi pentru lucrările la drumul judeţean de la Vorona.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)