Prima pagină » Primăria a sistat activitatea de ridicare a zăpezii. Utilajele au intrat în cartiere

Primăria a sistat activitatea de ridicare a zăpezii. Utilajele au intrat în cartiere

Municipalitatea botoşăneană a sistat, începând de astăzi, activitatea de ridicare şi transport a zăpezii de pe străzile principale ale Botoşaniului. Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani, a declarat că utilajele Urban Serv au fost scoase pe străzi de la ora 3.00 dimineaţa şi că astăzi şi mâine se va acţiona pentru deblocarea aleilor din cartiere şi străzile mărginaşe.

„Am scos din nou, de la ora 3.00, utilajele Urban Serv-ului pe străzi. Am curăţat tot careul de deszăpezire şi străzile principale pe care este şi traficul cel mai mare de maşini. La primele ore ale dimineţii arătau destul de bine. Nu era nicio stradă cu un strat de zăpadă care să pună în pericol circulaţia sau cu gheaţă”, a spus Ghiorghiţă.
Edilul a declarat că prima dată s-a acţionat pe străzile de viabilitate 1 şi 2, urmând ca mai apoi să fie curăţate aleile din cartiere şi străzile din zonele mărginaşe. „Am avut dimineaţă comandatul de iarnă cu cei de la Urban Serv şi am suspendat activitatea de ridicare a zăpezii de pe străzile pe care am lucrat şi pe care le-am finalizat deja în mare parte, trebuie să recunoaştem. Este vorba de toate străzile mari din careul central, mă refer la Împărat Traian, la Calea Naţională de la intersecţia cu Uzinei până la Petru Rareş e curăţată, la Bulevardul Mihai Eminescu, la strada Primăverii şi toate străzile perpendiculare pe acestea, strada Sucevei, Octav Onicescu, Prieteniei, George Enescu, Marchian, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Iorga, Griviţa, Dreptăţii, sunt străzi pe care le-am curăţat şi cărat zăpada”, a declarat viceprimarul municipiului Botoşani.
Activitatea de curăţare şi căratul zăpezii din zonele centrale a fost sistată, iar utilajele au fost scoase pe zonele de cartiere, primul fiind Bucovina. „Am început cu cartierul Bucovina, cartierul cuprins între Bulevardul Mihai Eminescu, strada Bucovina până la strada Primăverii cu toate aleile. Vom continua cu toată zona Pacea, zona între Bulevadrul Mihai Eminescu, Primăverii şi strada Pacea, este careul numărul 2 pe care se va interveni astăzi, vom intra apoi pe toata zona centrală până la Calea Naţională, toată zona E.ON, Unirii, după care vom intra pe strada Împărat Traian”, a mai spus Ghiorghiţă.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)