Prima pagină » Nova Apaserv va lua credit de 7,2 milioane euro

Nova Apaserv va lua credit de 7,2 milioane euro

Furnizorul de apă al judeţului va lua un credit în valoare de 7,2 milioane de euro pentru cofinanţarea proiectului de apă-canal-epurare în valoare de 127 milioane de euro.

Maricel Georgescu, directorul general al Nova Apaserv SA, a declarat că firma va organiza o licitaţie pentru contractarea creditului bancar. „Pentru a putea asigura cofinanţarea proiectului de extindere a reţelelor de apă-canal şi a staţiilor de epurare. Noi trebuie ca până în august cel târziu să avem suma pentru cofinanţare”, a declarat Georgescu.

Acesta a precizat că până atunci vor fi organizate şi licitaţiile pentru execuţia lucrărilor din acest proiect. Până acum doar o singură licitaţie a fost publicată pe SEAP însă este una pentru asistenţă tehnică, alte patru licitaţii fiind întoarse de ANRMAP, autoritatea care reglementează anunţurile de licitaţii publice. „Urmează să scoatem la licitaţie execuţia staţiilor de epurare din Dorohoi şi Ştefăneşti, apoi cea pentru staţiile de epurare din Flămânzi-Frumuşica-Vorona-Tudora, apoi liniile de nămol de la staţiile Ştefăneşti şi Botoşani, reţelele de apă-canal Flămânzi-Frumuşica şi apoi reţeaua de canalizare Vorona-Tudora, pentru că la Vorona apa se face prin alt proiect”, a completat directorul Nova Apaserv.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)