Prima pagină » VIDEO Lifturile din blocuri de pe Sucevei, schimbate obligatoriu. Un lift costă 7.000 de euro

VIDEO Lifturile din blocuri de pe Sucevei, schimbate obligatoriu. Un lift costă 7.000 de euro

Lifturile blocurilor din zona Sucevei vor fi schimbate în acest an până cel târziu în luna noiembrie. Ioan Balan, preşedintele Asociaţiei de proprietari Sucevei 7 A+B, a declarat că decizia privind zona Sucevei a fost dată cu avizul ISCIR şi că s-a luat în calcul data la care au fost montate lifturile.

„Lifturile din zona Sucevei au fost montate în anii 75-77 şi nu au fost schimbate niciodată, decât reparaţii capitale. Durata de viaţă a unui lift este de 14 ani, deci la noi este depăşită de două ori şi. Am primit atenţionări din partea ISCIR-ului că ni s-a dat termen de câteva luni să ne rezolvăm cu situaţia financiară pentru a schimba total lifturile, în caz contrar se vor opri, aşa cum s-a întâmplat deja în Botoşani la un bloc, şi vom merge pe jos”, a declarat Ioan Balan.

Acesta a precizat că asociaţia pe care o conduce el are termen de schimbare a lifrului noiembrie 2012. Balan susţine că în cazul asociaţiei pe care o conduce el lifturile vor fi schimbate din banii obţinuţi din chirii.

„Din ofertele prezentate de firmele furnizoare acreditate ISCIR, un lift costă minim 7.000 euro. La mine consider că sunt o asociaţie cât de cât favorizată prin faptul că am avut în anul anterior contract cu anumite societăţi pentru spaţii închiriate şi banii sunt depuşi într-un cont. Nu ştiu dacă vom acoperi costurile în totalitate, dar vom avea Comitetul Executiv pentru a informa locatarii,. Eventual vom mai pune câte ceva”, a declarat Balan.

Preşedintele Asociaţiei de proprietari Sucevei 7 A+B a precizat că a contactat deja o firmă care acceptă jumătate din bani pentru lift, iar diferenţa să fie plătit într-un an.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)