Prima pagină » Tinerii din PSD reclamă la Bruxelles Tratatul Comercial Anti- Contrafacere-ACTA

Tinerii din PSD reclamă la Bruxelles Tratatul Comercial Anti- Contrafacere-ACTA

Tinerii social-democraţi din Botoşani, atrag atenţia factorilor de decizie din Parlamentul European asupra pericolului ca libertăţi fundamentale de comunicare neconstrânsă pe internet să fie suprimate ca urmare a posibilei aprobări a tratatului ACTA.

“Am transmis europarlamentarului Cătălin Ivan mesajul tinerilor botoşăneni prin care îi solicităm să nu voteze un tratat ACTA care nu va conduce decât la abuzuri din partea autorităţilor, prin controlul corporaţiilor. Mai mult i-am solicitat europarlamentarului Cătălin Ivan să transmită mesajul nostru de protest întregii delegaţii PSD din Parlamentul European şi chiar colegilor dumnealui din celelalte ţări membre UE. Nu putem să acceptam ca libertăţile fundamentale să fie supuse abuzurilor autorităţilor”, a declarat Aura Simion, preşedintele tinerilor social-democraţi din municipiul Botoşani.

Acuzele tinerilor social-democraţi botoşăneni se îndreaptă în primul rând contra autorităţilor române prin aceea că România s-a angajat în semnarea acestui acord fără consultarea populaţiei. Guvernul nostru a semnat acest acord în secret, fără o minimă consultare publică, deşi implicaţiile ACTA sunt foarte grave pentru libertăţile cetăţeneşti.

“Mesajul nostru de responsabilizare se îndreaptă către viitorul guvern USL care trebuie să respecte drepturile la libera exprimare şi solicităm conducerii USL să aibă în vedere în strategia noului guvern îndreptarea acestui abuz în care România a fost aruncată de PDL, fără nici o consultare”, a completat Aura Simion.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)