Prima pagină » Programul noului Guvern prevede cresterea veniturilor populatiei

Programul noului Guvern prevede cresterea veniturilor populatiei

Premierul desemnat si liderii coalitiei au convenit ca in programul de guvernare al noului Cabinet sa fie prevazuta cresterea veniturilor populatiei, in functie de resursele economiei, surse politice precizand ca masura va fi luata prin majorare directa sau prin reducerea CAS si indexari de pensii.

„S-a convenit sa fie clar specificat ca, in functie de resursele economiei, vor fi adoptate in acest an masuri de crestere a veniturilor populatiei”, au declarat agentiei Mediafax surse politice.

Ele au aratat ca la momentul respectiv coalitia va opta intre doua variante, si anume pentru cresterea directa a veniturilor sau reducerea contributiilor de asigurari sociale si indexari de pensii.

Programul de guvernare mai include „intentia ferma” a Executivului de a vinde pe bursa pachete minoritare de actiuni detinute de stat la diferite companii, precum si adoptarea Legii holdingului, proiect aflat in discutie inca din 2009.

Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu a anuntat miercuri componenta Cabinetului sau. Vezi aici care sunt propunerile

Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a declarat, marti, dupa consultarile cu premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, ca acesta i s-a parut „determinat” sa discute un grafic de crestere a salariilor bugetare dupa primul trimestru si ca realizarea unui grafic de revenire a salariilor din sectorul bugetar la nivelul dinainte de iunie 2010 i se pare mai probabila decat pana in prezent.

Contactat de Mediafax, vicepresedintele politic al UDMR, ministrul Laszlo Borbely, a confirmat informatia, aratand ca programul de guvernare prevede „majorarea prudenta a salariilor si pensiilor”, in functie de situatia economica.

El a precizat totodata ca programul de guvernare prevede si acordarea de subventii firmelor care reincadreaza in munca femei cu copii in varsta mai mica de sase ani, imbunatatirea legislatiei privind pensia de urmas si cresterea calitatii vietii in zonele defavorizate.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change