Prima pagină » Ambulanţă implicată în accident la Copălău

Ambulanţă implicată în accident la Copălău

O ambulanţă a fost avariată ieri, într-un accident rutier la Copălău, după ce un şofer aflat în stare de ebrietate a refuzat să-i acorde prioritate autospecialei Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.
Marţi, Secţia Poliţie Rurală Flămânzi a fost sesizată, printr-un apel de urgenţă 112, cu privire la faptul că pe DJ 208 H, în localitatea Copălău, s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale.

Poliţiştii au stabilit că, în timp ce conducea o autoutilitară pe un drum comunal pe raza localităţii Copălău, Constantin B., de 41 de ani, din localitate, ajungând la intersecția cu DJ 208 H, nu a respectat semnificația indicatorului STOP și nu a acordat prioritate de trecere autospecialei aparţinând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani şi condusă regulamentar de către Petru L., de 50 de ani, împrejurare în care cele două autovehicule au intrat în coliziune, rezultând avarierea acestora.
În urma testării cu aparatul etilotest a celor doi conducători auto, în cazul lui Constantin B. s-a înregistrat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Botoșani, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
“Constantin B. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)