Prima pagină » Conrec, MBB şi Victor Construct curăţă municipiul de zăpadă

Conrec, MBB şi Victor Construct curăţă municipiul de zăpadă

Primăria Botoşani a apelat la trei firme locale pentru a deszăpezi municipiul şi a căra zăpada la periferii. Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani, a declarat că în acest sens s-a stabilit şi un plan de intervenţie, astfel încât în două, trei zile să fie curăţate toate străzile principale din oraş, întrucât cei de la Urban Serv sunt depăşiţi de situaţie. Această deszăpezire va costa municipalitatea, potrivit estimărilor, circa 200.000 de lei.

„Ieri dimineaţă am convocat un comitet pentru situaţii de urgenţă pe problema deszăpezirii din oraş. Ieri dimineaţă nu eram deloc mulţumit de modul în care arătau străzile şi nici aleile dintre blocuri. Din păcate, în momentul în care ninge foarte mult, nici nu ai altă soluţie, trebuie să eliberezi toate căile principale conform contractului de deszăpezire şi proiectului impus de Prefectură şi atunci trebuie să acţionezi pe zonele de intrare în oraş, pe străzile principale şi abia atunci când se opreşte ninsoarea ai posibilitatea să intri şi în cartiere”, a declarat viceprimarul Ghiorghiţă.
Edilul a adăugat că firmele la care a apelat municipalitatea sunt MBB, Conrec şi Victor Construct. Cei de la MBB au început deszăpezirea pe Calea Naţională, de la E.ON până la Octav Onicescu, iar azi dimineaţă au intrat şi pe strada Primăverii. Victor Construct cară zăpada de pe strada Calea Naţională, de la intersecţia cu Octav Onicescu până la intersecţia cu strada Griviţa, iar cei de la firma Conrec acţionează de la intersecţia cu strada Griviţa până la strada Pod de Piatră. Ghiorghiţă a spus că următoarele străzi de pe care se va curăţa zăpada sunt Marchian, Cuza Vodă, Bulevardul Mihai Eminescu, Octav Onicescu, Sucevei, Griviţa, şi Împărat Traian.
Zăpada de pe străzile municipiului este transportată la groapa de gunoi, la ieşirea din oraş către Suceava şi în zona oborului.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)