Prima pagină » VIDEO: Protecţia Copilului, fără bani până la sfârşitul anului în urma votului din CJ

VIDEO: Protecţia Copilului, fără bani până la sfârşitul anului în urma votului din CJ

Blocajul la care s-a ajuns ca urmare a votului USL din Consiliul Judeţean prin care au lăsat CJ-ul şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, dar şi mai multe primării fără bani a dus la diminuarea bugetului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Din acest motiv, executivul CJ a luat decizia de a luat trei milioane de lei din bugetul DGASPC pentru Direcţia de Drumuri, bani necesari salariilor şi pentru o parte din costurile deszăpezirilor pe drumurile judeţene.

Liviu Rădăşanu, directorul DGASPC, a spus că bugetul primit pentru acest an nu are acoperire pentru trimestrul patru şi că momentan singura soluţie este o rectificare pozitivă de buget în cursul anului.

„Anul trecut am mers la multe obiective, şi aici spun clar la igienico-sanitare, cheltuiala cu benzina, de unde se mai putea tăia, anul acesta nu văd de unde s-ar mai putea tăia din acest punct de vedere. Sper să nu tăiem de la mâncare. Acum să vedem când vom scoate la licitaţie pe SEAP dacă vom obţine preţuri mai bune decât anul trecut deşi e greu de crezut pentru că preţurile cresc de la an la an, dar e posibil să facem o economie şi acolo. Undeva în trimestrul patru suntem descoperiţi, aproape tot trimestrul”, a declarat Rădăşanu.

Acesta a precizat că instituţia are mare noroc pentru că a intrat în 2012 cu stocuri din 2011, atât la combustibil pentru căldură, care ajunge până în martie, precum şi la conserve şi legume. „Am fost inspiraţi să facem stocuri mai mari”, a completat Rădăşanu.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)