Prima pagină » Dolineaschi: „Demisia Guvernului Boc reprezintă o recunoaştere oficială a crizei politice în care se află România”

Dolineaschi: „Demisia Guvernului Boc reprezintă o recunoaştere oficială a crizei politice în care se află România”

Deputatul PSD Andrei Dolineaschi a declarat, luni, 6 februarie, că demisia Guvernului Boc reprezintă o recunoaştere oficială a crizei politice în care se află România de la începutul acestui an.

 

„Actul de demisie depus astăzi de către primul ministru, Emil Boc, reprezintă prima recunoaştere oficială din partea Puterii cu privire la criza politică în care se află România. Până acum, cei de la guvernare au instat pe ideea de menţinere a stabilităţii politice pentru a justifica menţinerea fostului premier. Demisia de astăzi a domului Boc anulează argumentul stabilităţii invocat de Putere pentru a respinge alegerile anticipate”, a declarat deputatul social-democrat.

Dolineaschi consideră că singura soluţie pentru rezolvarea acestei crize este organizarea alegerilor anticipate, care să confere legitimitate celor care vor conduce România. „Nu poţi avea stabilitate fără legitimitate. Criza politică actuală reprezintă de fapt un deficit major de legitmitate al celor care deţin puterea. Majoritatea care a susţinut Guvernul Boc a fost formată de cei care şi-au trădat partidele şi alegătorii, iar toate sondajele arată că actuala coaliţie PDL-UNPR-UDMR are cea mai scăzută cotă de încredere. Deci orice guvern vor numi, nu vor rezolva criza de încredere. Singura soluţie este organizarea de alegeri de anticipate, care să confere legitimitate viitorului guvern şi viitorului Parlament”, a subliniat preşedintele executiv al PSD Botoşani.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)