Prima pagină » PSD Botoşani: „Dacă va câştiga Geoană, vom face ordine şi în problema ridicării maşinilor din municipiu”

PSD Botoşani: „Dacă va câştiga Geoană, vom face ordine şi în problema ridicării maşinilor din municipiu”

PUBLICITATE
PSD Botoşani consideră că alegerea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al României va conduce la o reconfigurare politică, inclusiv la nivelul consiliilor judeţene şi locale, unde PD-L va pierde sprijinul politic. „Acest lucru ne va permite să punem capăt abuzurilor împotriva cetăţeanului, cum e şi ridicarea maşinilor şi amenzile disproporţionate în raport cu gravitatea acestei contravenţii”, a arătat deputatul Costică Macaleţi, preşedintele Organizaţiei PSD a Municipiului Botoşani.

 „Este inacceptabil să aplici amenzi de acelaşi nivel cu cele din Bucureşti, atâta timp cât în Botoşani venitul mediu este cu 50% mai mic, iar problemele de trafic sunt nesemnificative în comparaţie cu cele din Capitală. Această activitate a ridicatului maşinilor a devenit practic o tiparniţă de bani pentru cei din spatele acestei afaceri. Am văzut că se practică o pândă împotriva cetăţeanului care, în lipsa unor parcări amenajate, se vede uneori nevoit să parcheze în locuri nepermise”, a declarat preşedintele organizaţiei municipale a PSD. În opinia acestuia aplicarea sancţiunii maxime, cum e ridicarea maşinii şi plata unei amenzi piperate, se justifică doar dacă cetăţeanul are posibilitatea de a respecta legea, dar nu o face. Dacă însă cetăţeanul nu poate fi corect din cauze imputabile municipalităţii, atunci nici legea nu poate fi aplicată cu severitate maximă. „Vom susţine un proiect prin care ridicarea maşinilor să fie permisă doar în condiţiile în care există o parcare amenajată pe o rază de 500 de metri. Dacă nu îi dai cetăţeanului posibilitatea să fie corect, nici nu îi poţi pretinde să plătească amenzi usturătoare”, a precizat deputatul Costică Macaleţi.
Reprezentantul PSD consideră că există soluţii prin care se poate impune corectarea acestui abuz. „Dacă prin absurd nu vom găsi sprijinul politic necesar, vom face şi noi un referendum pe această temă, că tot e la modă acum. Vom chema cetăţenii la urne şi îi vom întreba dacă li se pare justificat cuantumul amenzilor. Dar pentru a nu irosi banii cetăţenilor, le recomand alegătorilor să voteze Mircea Geoană, iar apoi vom putea impune noi soluţia adecvată pentru rezolvarea problemei”, a subliniat Macaleţi.
Partidul Social Democrat Botoşani

GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change