Prima pagină » PDL face apel la raţiunea parlamentarilor PSD şi PNL pentru a vota guvernul Croitoru

PDL face apel la raţiunea parlamentarilor PSD şi PNL pentru a vota guvernul Croitoru

Senatorul Dan Humelnicu a făcut apel către parlamentarii PSD şi PNL pentru a vota cabinetul premierului desemnat Lucian Croitoru. Acesta a spus că aceştia vizaţi trebuie să conştientizeze că interesul ţării este peste cel de partid. „FMI doreşte să discute cu un guvern clar,

stabil. Iar Guvernul Croitoru este, din punctul nostru de vedere unul stabil. Tocmai din acest motiv facem un apel către parlamentarii PSD, PNL, UDMR să voteze după cum consideră ei că este mai bine pentru România şi nu după cum consideră şefii lor de partid. Şefii lor de partid nu vor decât să-şi păstreze privilegiile mai mari sau mai mici la nivel central sau local. Este clar de ce avem nevoie de un guvern stabil, care să poată discuta în numele României. Am făcut acest apel pentru simplul motiv că miercuri va avea loc votul de învestire şi cred că parlamentarii PNL, PSD şi UDMR mai au timp să se gândească, să judece şi după propria lor conştiinţă şi după interesul celor pe care, până la urmă, îi reprezintă din colegiile din care provin”, a declarat senatorul Humelnicu. 
Şi deputatul Cătălin Buhăianu şi-a atacat colegii din celelalte două partide pentru menţinerea crizei politice. Acesta a fost prezent la audierea candidatului pentru postul de ministru al Educaţiei. „Nu a contat nici prezentarea programului pentru perioada 2009-2012 desprins 100% din Pactul pentru educaţie şi legea educaţiei, nu a contat nici răspunsurile la întrebările puse de reprezentanţii comisiei, nu a contat nici pregătirea candidatului chiar dacă recunoscută de toţi cei prezenţi la această comisie. A contat doar votul politic şi intenţia PNL şi PSD, dar şi UDMR pe alocuri, de a încerca să coalizeze împotriva trecerii acestui guvern şi a acordării de avize nefavorabile pentru a intra în procedura de vot de miercuri. Acest lucru m-a făcut să gândesc că nimic în România la ora asta nu este mai presus decât interesul de partid, interesul partidului în ceea ce priveşte candidatul pentru postul de preşedinte al României şi campania electorală. Este un lucru care trebuie semnalizat şi prezentat. Lumea trebuie să ştie că interesul PSD-ului, PNL-ului şi a UDMR-ului nu este decât acela de a obţine cât mai multe voturi pentru a intra în turul doi la alegerile prezidenţiale”, a completat Buhăianu. (BanulBotosanean.ro)