Prima pagină » Hala veche de carne, motiv de dispută între oieri şi Urban Serv

Hala veche de carne, motiv de dispută între oieri şi Urban Serv

Hala veche de carne, clădire de patrimoniu, a ajuns motiv de dispută între crescătorii de oi şi firma Urban Serv, cea care administrează Piaţa centrală a municipiului. Ionel Nechifor, preşedintele Asociaţiei Moldoovis Botoşani, a spus că are banii necesari pentru amenajarea a jumătate din fosta hală de carne la standarde europene.

„Noi am strâns bani de la crescători şi vrem să amenajăm acolo un spaţiu modern, la standardele impuse de Uniunea Europeană, pentru ca şi crescătorii botoşăneni de oi să aibă un spaţiu adecvat pentru a-şi vinde produsele. Asta a fost până acum problema, că nu aveam un spaţiu modern pentru vânzare, unde să fie curăţenie şi unde clienţii să vrea să intre. Am discutat cu cei de la Urban Serv şi m-au trimis la şeful pieţei, acesta ne-a trimis din nou la Urban Serv şi tot aşa. Noi avem banii pentru modernizarea spaţiului şi ei ne poartă de la unul la altul. Sunt bani strânşi de la crescători pentru a face ceva tot pentru ei”, a declarat Nechifor. Conducerea Urban Serv susţine că acea parte a halei va fi modernizată de Urban Serv pentru respectarea normelor sanitar-veterinare şi că spaţiile vor fi închiriate. Directorul Gheorghe Pricopi a spus că declaraţiile preşedintelui Moldoovis sunt minciuni. „Ce spune el sunt minciuni. A fost la mine şi mi-a cerut să-i încredinţez o boxă doar pentru el şi i-am spus că după finalizarea lucrărilor de modernizare se poate înscrie la licitaţie, dar el a tot insistat să-i dau o boxă. Nu se poate aşa ceva, există un regulament după care funcţionează piaţa, iar în regulament se spune clar că nu se poate obţine un spaţiu decât în urma unei licitaţii publice. Să vină la licitaţie după ce modernizăm şi poate să obţină boxa dorită”, a spus Pricopi.
Acesta a precizat că la începutul lui decembrie ar trebui finalizate lucrările de modernizare, astfel încât în jumătate din fosta hală de carne să funcţioneze sectorul lactate, iar în cealaltă jumătate să fie comercializate fructe. (BanulBotosanean.ro)