Prima pagină » Dan Humelnicu: „Băsescu a întins din nou mâna românilor pentru ca aceştia să poată decide singuri ce fel de parlament doresc să aibă”

Dan Humelnicu: „Băsescu a întins din nou mâna românilor pentru ca aceştia să poată decide singuri ce fel de parlament doresc să aibă”


Senatorul Dan Humelnicu a lansat un atac la adresa colegilor din PSD şi PNL cu privire la tema referendumului legat de parlamentul unicameral şi reducerea numărului parlamentarilor.

„Traian Băsescu a întins din nou mâna românilor pentru ca aceştia să poată decide singuri ce fel de parlament doresc să aibă, care este forul legislativ al acestei ţări. Nu ştiu de ce şefii colegilor noştri nu doresc un dialog pe această chestiune. Nu înţeleg de ce nu îşi exprimă public punctul de vedere faţă de referendum. Vedem clar că avem un mesaj limpede al preşedintelui Traian Băsescu pentru acest referendum şi al PDL, dar toţi ceilalţi lideri politici şi-au exprimat un punct de vedere doar asupra faptului că avem un referendum, dar asupra soluţiilor propuse prin referendum în niciun caz. Nu au spus că Da dorim reformarea Parlamentului pentru a avea o singură cameră sau două şi iarăşi am avut doar discuţii paralele cu numărul de parlamentari care să fie 300, sub 300 şi aşa mai departe. Unde este campania dumnealor pe această temă, pe tema referendumului? Votăm Da sau Nu la referendum?”, a declarat Humelnicu. Acesta a precizat că acuzaţiile aduse preşedintelui Traian Băsescu legate de campania electorală pe care şi-o face prin Referendumul pentru parlamentul unicameral nu au niciun temei având în vedere faptul că preşedintele a vrut organizarea alegerilor prezidenţiale simultan cu europarlamentarele din primăvară. „La europarlamentare am vrut să aducem alegerile prezidenţiale din această toamnă şi aveam de câştigat. Aceasta a fost poziţia preşedintelui şi la acel moment chiar dacă el era cel care risca, era vorba de şase luni din mandatul său. Toţi ceilalţi au spus nu. Propunerea s-a făcut tocmai pentru a nu pierde şase luni de zile într-un an de criză, un an cu mari complicaţii şi toată lumea şi-ar fi dorit un guvern la jumătatea anului care să poată guverna pentru următorii patru ani. Noi atunci asta am vrut să facem la acel moment dar vă aduc aminte că cele două partide importante, PNL şi PSD, au spus NU”, a completat Humelnicu. (BanulBotosanean.ro)