Prima pagină » Mindo are nevoie de bani şi îşi majorează capitalul social

Mindo are nevoie de bani şi îşi majorează capitalul social

Firma dorohoiană Mindo SA, care se ocupă cu extracţia pietrişului şi nisipului, are nevoie urgentă de bani, iar acţionarii au decis majorarea capitalului prin emiterea de noi acţiuni.

„În vederea dezvoltării capacităţii de producţie prin retehonologizare, se aprobă majorarea capitalului social al societăţii cu aport în numerar în sumă de 3,38 milioane lei,  respectiv de la 6,04 milioane lei la 9,42 milioane prin emiterea unui număr de 33.837.200 noi acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei, oferite spre subscriere acţionarilor societăţii, se arată într-un raport al societăţii. 
Neculai Oanea, directorul companiei Mindo, a spus că în momentul de faţă nu poate face precizări vizavi de această decizie deoarece încă nu a fost pusă în practică. „Vom vedea cine va veni cu banii, mai multe nu putem spune. Societatea are mare nevoie de bani, dar nu pot declara acum prea multe. Într-o lună sau două vom vedea cine va cumpăra acţiunile şi îşi va mări cota parte”, a precizat Oanea. Potrivit Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Botoşani, la nivelul anului 2007, Mindo SA Dorohoi avea datorii totale în valoare de 2,39 milioane de lei, o cifră de afaceri de 5,77 milioane lei şi o pierdere netă de 787.000 de lei. În urmă cu doi ani, firma avea 92 de salariaţi. Structura acţionariatului societăţii este formată din SIF Muntenia cu 94,26479 % şi şase persoane fizice care deţin fiecare câte 0,00087%. (BanulBotosanean.ro)
GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change