Prima pagină » Spitalul Judeţean, lăsat fără produse medicale

Spitalul Judeţean, lăsat fără produse medicale

Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) a inclus Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani pe lista unităţilor medicale la care va fi sistată livrarea de produse. Doru Muntianu, directorul Spitalului Judeţean, a spus că nu a primit nicio somaţie din partea acestor furnizori.

„Noi avem doar la medicamente datorii de 21 miliarde lei vechi, sumă care va fi redusă începând cu această lună şi vom încerca să ajungem la o normalitate din punct de vedere al debitelor în scurt timp. Oricum, noi avem stocuri suficiente de produse medicale şi dacă va fi nevoie văm apela, în caz de urgenţă, la furnizori care nu fac parte din această asociaţie”, a declarat Muntianu.
Potrivit reprezentanţilor AFPM, s-a decis sistarea livrărilor către Spitalul Clinic Colentina Bucureşti şi spitalele judeţene din Craiova, Târgu Mureş, Timişoara şi Botoşani.
„Datoriile unităţilor din cadrul sistemului sanitar către companiile membre ale Asociaţiei se ridică la peste 85 milioane de euro, până în prezent”, a informat AFPM. Directorul spitalului botoşănean s-a declarat onorat de faptul că unitatea pe care o conduce este pusă pe aceeaşi listă cu spitale mari din ţară şi cu un bun renume. (BanulBotosanean.ro)
GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change