Prima pagină » Medici penalizati pentru chiul

Medici penalizati pentru chiul

Mai multi medici de familie au fost sanctionati de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru ca nu au fost gasiti la program si pentru prescrierea nejustificata a unor retete. Medicii au fost penalizati in urma unui control efectuat de reprezentantii institutiei  de asigurari de sanatate la cabinetele acestora. Desi verificarea nu s-a incheiat, ea fiind inca in curs de derulare, cinci medici au fost pana acum sanctionati. Cei penalizati pentru chiul sunt din mediul rural.„Sunt medici sanctionati cu 10% pentru lipsa la program. Vreo trei sau patru au fost sanctionati din acest motiv. Avem, de asemenea, medici penalizati pentru prescriere nejustificata de medicamente, aici sunt mai putini, dar urmeaza sa mai verificam. Legea spune ca ai dreptul la 30 de zile de concediu pe care medicii de familie pot sa il ia o data sau esalonat. in momentul in care pleaca si nu este la cabinet, acesta face o adresa de inlocuire si anunta casa. Dar daca nu a anuntat casa si noi mergem acolo si constatam ca este absent, il sanctionam”, a precizat Rodica Hutuleac, presedinta Casei de Asigurari de Sanatate din Botosani. Medicii care incalca contractul incheiat cu institutia de asigurari de sanatate sunt sanctionati gradual. La prima abatere, ei primesc o sanctiune de 10% din totalul serviciilor medicale, la a doua abatere procentul este de 20%, iar in cazul in care vor incalca obligatiile contractuale si a treia oara vor fi penalizati cu 30%. La a patra abatere, medicului i se reziliaza contractul de catre casa de asigurari de sanatate. Anul trecut, unui medic de familie din Botosani i-a fost reziliat contractul dupa mai multe abateri. in momentul de fata, cazul se afla spre solutionare in instanta. (www.evenimentuldebotosani.ro)