Prima pagină » Maxi-taxi urmărite prin GPS

Maxi-taxi urmărite prin GPS

Maxi-taximetrele din Botoşani vor avea montate sisteme GPS astfel încât fiecare maşină de pe traseu să poată fi monitorizată de la sediul de comandă al companiei care practică serviciul de maxi-taxi pe raza municipiului Botoşani. Dumitru Balan, directorul firmei Microbuzul SRL, spune că investiţia va fi de ordinul zecilor de mii de euro şi va fi urmată de o alta, mult mai importantă.

„Acum ne pregătim de implementat un sistem de urmărire atât a maşinilor pe traseu, cât şi a activităţii din interiorul maşinilor. Astfel, pe lângă GPS, care ne va permite să vedem unde se află maşina pe traseu, vom introduce şi un sistem care ne va permite să monitorizăm numărul de pasageri”, a declarat Balan, care a adăugat că sistemul va fi monitorizat de la sediul companiei şi că va fi implementat în următoarele două luni. Aceasta a precizat că fiecare şofer de pe maxi-taxi va purta aceeaşi uniformă, respectiv cămaşă bleu şi pantaloni negri. Totodată, călătoriile maxi-taxi vor fi făcute şi în maşini cu mai multe locuri. „Cred că începând de anul viitor vom introduce, cel puţin la orele de vârf, maxi-taxi mai mari, de până la 26 de locuri, astfel încât nu se va mai circula înghesuit. Nici la orele de vârf nu cred că avem mai mult de 23 de călători la o maşină, deci se va circula şi cu locuri goale”, a completat directorul companiei de maxi-taxi. Pe lângă microbuzele cu 26 de locuri, vor fi introduse pe trasee maşini de ultimă generaţie cu cel puţin 18-19 locuri, încercând să se înlocuiască o mare parte din parcul auto al societăţii.
În ceea ce priveşte încasările din această perioadă, Dumitru Balan a precizat că numărul botoşănenilor care circulă cu maxi-taxi este din ce în ce mai mic, din cauza crizei financiare. Încasările au scăzut aproape la jumătate, iar din cauza trendului descrescător al veniturilor compania riscă să acumuleze datorii la bugetul de stat. Pentru a reduce din cheltuieli, firma de maxi-taxi a renunţat la taxatori şi a eliminat o parte dintre cheltuielile curente. (BanulBotosanean.ro)


GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change