Prima pagină » După atacul lui Oprişanu, Ţurcanu călcat în picioare şi de Câmpanu

După atacul lui Oprişanu, Ţurcanu călcat în picioare şi de Câmpanu

Senatorul Liviu Câmpanu, fostul preşedinte al PNL Botoşani, a lansat un atac ucigător la adresa lui Florin Ţurcanu, cel care ocupă interimar postul de preşedinte, şi a echipei sale de conducere. Câmpanu a fost schimbat de la conducerea organizaţiei judeţene după ce a obţinut rezultate extraordinar de bune pentru PNL la Botoşani la nivel de judeţ şi a fost la un pas de a face marea surpriză şi de a-l învinge pe Constantin Conţac în cursa pentru Consiliul Judeţean. Senatorul a fost schimbat de la conducerea PNL pentru că l-a susţinut pe C.P. Tăriceanu în detrimentul lui Crin Antonescu în cursa pentru şefia la nivel central, dar şi din cauza războiului cu Florin Ţurcanu, bătălie în care fiecare a încercat să-l elimine din partid pe celălalt.
„Din nefericire, rezultatul obţinut de PNL Botoşani la aceste alegeri Europarlamentare este cel mai slab rezultat obţinut de PNL din 2004 până în prezent. Pentru că nu poţi să consideri altfel, în condiţiile în care, 19 mii şi ceva de voturi obţinute de liberali în judeţ reprezintă jumătate din voturile obţinute de candidaţii liberali la senat, cu numai şase luni în urmă. Sau dacă vreţi să fiu mai explicit 19 mii şi ceva de voturi reprezintă un scor care are cu 4 000 de voturi mai puţin decât am obţinut eu pe colegiul pe care am candidat pentru senat. Bineînţeles că privind retrospectiv, fiecare din cei care ar trebui să-şi asume responsabilitatea acestui rezultat pot găsi numeroase explicaţii sau scuze. Cred că cea mai importantă cauză o reprezintă politica duplicitară adoptată de cei care conduc filiala botoşăneană. Şi spun asta referindu-mă la faptul că în această campanie, cu excepţia contestaţiei cu privire la tombolă, n-am avut parte de nici un atac , de altfel justificat, la adresa PSD sau PDL. Acest lucru, dar şi faptul că cei din conducerea PNL au încercat să insufle liberalilor botoşăneni ideea că vom merge la guvernare cu PDL-ul, i-a făcut pe mulţi dintre liberali să nu-i mai considere pe democrat-liberali adversari politici. Nu primarii sau consilierii locali, sau simplii membri liberali sunt vinovaţi de acest rezultat slab, ci politica  – dragă actualului preşedinte interimar al liberalilor din Botoşani – de „a pupa clanţa uşii”  prefectului şi al preşedintelui CJ, a dus la un asemenea rezultat.      Bineînţeles că cei din conducerea liberală botoşăneană încearcă acum să „dreagă busuiocul”, minţind că au fost felicitaţi de cei de la Bucureşti, pentru că nu-mi pot imagina, cum un preşedinte de partid poate fi felicitat când obţine cu 10% mai puţin decât la alegerile anterioare”, a declarat senatorul Liviu Câmpanu. Fostul preşedinte al PNL susţine că deşi nu a făcut public acest fapt, s-a implicat mult în campania electorală de la alegerile europarlamentare, drept dovadă fiind rezultatul obţinut pe colegiul său electoral, colegiu care se suprapune pe multe comune cu cel de deputat al lui Ţurcanu.
„Deşi sunt acuzat că nu m-am implicat în campanie, vreau să vă spun că rezultatul obţinut pe colegiul meu senatorial este singurul, în măsură să arate, că pe acel colegiu s-a muncit. Vreau să vă spun ca, din momentul în care am fost debarcat de la conducerea filialei, nu am fost convocat la nici o şedinţă de birou politic judeţean şi la nici o şedinţă de comitet teritorial. Am făcut lucrul la care mă pricep cel mai bine; consultaţii din casă în casă, am stat de vorbă cu oamenii; şi asta voi face şi în continuare. Din păcate, organizaţiile locale au fost lăsate de izbelişte, nu li s-a prezentat o strategie de campanie, nu au fost susţinuţi financiar, toţi banii veniţi spre partid din donaţii şi sponsorizări, ajungând în buzunarele „unora”, şi vedem acum,  că preşedintele interimar vrea să pedepsească liberali. Dacă e vorba de pedepsit pe cineva, eu zic că ar trebui să înceapă cu propria persoană şi să-şi recunoască limitele manageriale şi intelectuale. Spun asta deoarece tot mai mulţi liberali din Botoşani sunt pregătiţi să-i cânte actualului preşedinte interimar „prohodul”, adoptând pentru aceasta cuvintele celebre de pe unele stadioane: „Lasă-ne!…, lasă-ne”…!”, spune Câmpanu. (BanulBotosanean.ro)