Prima pagină » Pierderile de pe reţea, monitorizate cu o firmă din Anglia

Pierderile de pe reţea, monitorizate cu o firmă din Anglia

Apa Grup va monitoriza pierderile de pe reţea cu ajutorul unei firme din Anglia. Societatea botoşăneană vrea să implementeze la nivel local un proiect pilot care constă într-o staţie mobilă de monitorizare a pierderilor de pe reţea şi de verificare a calităţii apei. Maricel Georgescu susţine că asta poate fi realizat doar cu ajutorul companiei din Anglia.

„Este vorba despre o staţie pilot la nivel de ţară pentru determinarea cantitativă a pierderilor de apă. Se fac măsurători la intrarea într-un cartier, după care se fac măsurători şi la ieşire. Cele două măsurători trebuie să coincidă. Noi avem o parte din aparatură, dar avem nevoie de softul deţinut de firma din Anglia şi cu ajutorul căruia putem calcula toate datele culese din teren. Sperăm ca acest proiect să aibă succes şi să putem accesa o finanţare europeană pentru a-l putea folosi permanent la Botoşani”, a declarat Georgescu. În cadrul acestui proiect s-a început monitorizarea cartierului Rotunda şi Puşkin. „Am vrut să fie atât un cartier de case, cât şi unul de blocuri. Mai mult, vrem să includem în proiect şi aparatura necesară pentru măsurarea pe loc a turbidităţii apei şi a altor caracteristici”, a completat directorul Apa Grup.
După ce va fi finalizată monitorizarea din cartierele Puşkin şi Rotunda, vor fi făcute măsurători şi în celelalte zone. (BanulBotosanean.ro)