Prima pagină » Maşină de lux a unui om de afaceri, lăsată fără roţi

Maşină de lux a unui om de afaceri, lăsată fără roţi

Autoturismul de lux al familiei Florinei Piloş, adjunctul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a fost lăsată fără roţi de către hoţi în parcarea din spatele blocului în care locuieşte. Deşi este o zonă ultracentrală din municipiul Botoşani, hoţii au acţionat nestingheriţi, având timp să fure toate cele patru roţi ale autoturismului.

Comisarul Manuela Ieremie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, a spus că furtul a fost sesizat ieri dimineaţă la ora 6.00 şi că se acţionează în vederea depistării hoţilor şi recuperării prejudiciului. Procurorul Aurel Simion, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a spus că nu se ia în calcul varianta unei răzbunări a vreunui individ condamnat în urma rechizitoriilor Florinei Piloş. „Acest caz este considerat a fi un furt şi nu vreo răzbunare, mai ales că autoturismul este folosit de soţul doamnei procuror”, a declarat Simion. Autoturismul de lux aparţine firmei la care soţul procurorului Florina Piloş, deţine o parte din afacere, fiind una dintre cele mai cunoscute societăţi comerciale la nivelul municipiului Botoşani. Valoarea prejudiciului în acest caz depăşeşte 1.500 de euro.
Zonă ultracentrală fără niciun pic de siguranţă
Impozitele plătite de botoşănenii care stau în zonele ultracentrale nu se regăsesc în gradul de siguranţă resimţit de aceştia. Principalii vinovaţi sunt, în ordine, Poliţia Comunitară, după care Poliţia Municipiului Botoşani. În ciuda faptului că ambele instituţii plătite pentru a menţine un grad ridicat de siguranţă printre botoşăneni se laudă că au patrule cel puţin în zonele centrale, acestea nu-şi fac simţită prezenţa. Spre exemplu, în acest caz hoţii au acţionat fără a fi „deranjaţi” de vreo patrulă a Poliţiei municipiului sau a Poliţiei Comunitare, au avut timp să scoată cele patru roţi şi să plece cu ele, în ciuda faptului că operaţiunea de ridicare a maşinii pe cric şi scoatere a roţilor durează cel puţin 15 minute dacă este făcută cu o rapiditate maximă.
Vă reamintim că în cursul anului trecut minorul Aron Balan a spart câteva zeci de autoturisme în zonele ultracentrale ale municipiului şi că poliţiştii de la ordine publica, precum şi cei comunitari au fost incapabili să-l oprească pe puştiul care a reuşit să-şi ducă „palmaresul” la peste 100 de spargeri de autoturisme. Majoritatea autoturismelor sparte de acesta erau de lux, parcate în zone ultracentrale, la vedere. Mai mult, tot în cursul anului trecut, ziua în amiaza mare, apartamentul lui Gabriel Oprişanu, fostul şef al Sănătăţii botoşănene, a fost spart de o bandă de hoţi. Din apartamentul situat într-un bloc din zona Pod de piatră au fost furate bijuterii în valoare de câteva zeci de mii de euro.(BanulBotosanean.ro)


GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change