Prima pagină » Apa Grup deschide tranşeele pe Calea Naţională

Apa Grup deschide tranşeele pe Calea Naţională

Apa Grup SA Botoşani demarează, în a doua parte a acestei luni, schimbarea conductelor de apă de pe Calea Naţională. Lucrările vor transforma principala arteră rutieră a municipiului într-un adevărat câmp de război. Botoşănenii încă nu au uitat perioada în care au fost schimbate conductele de pe Bulevardul Mihai Eminescu şi în care zona semana perfect cu tranşeele de pe câmpul de luptă.

„Se analizează unde vom monta noile conducte. Probabil că acestea vor fi puse pe mijlocul străzii, cel puţin de la fostul IRE până la ieşirea dinspre Iaşi, deoarece acolo se permite montarea pe mijloc, unde există spaţiu verde, şi unde am putea interveni ulterior fără a deranja circulaţia şi pietonii”, a declarat Maricel Georgescu, directorul companiei Apa Grup. Acesta a precizat că pe întreaga perioadă a lucrărilor de schimbare a conductelor va fi lăsată în funcţiune vechea reţea de alimentare cu apă care străbate Calea Naţională deoarece aceasta deserveşte un procent important al locuitorilor municipiului Botoşani.
Reţeaua de conducte de pe Calea Naţională, la fel ca şi cea de pe Primăverii, este printre cele mai vechi din Botoşani, iar gradul de uzură este unul foarte ridicat. Acele ţevi sunt depăşite atât din punct de vedere fizic, cât şi moral, fiind afectate foarte mult şi de vibraţiile provocate de trecerea tramvaielor. Directorul Apa Grup a precizat că la finalul proiectului ISPA, cu finanţarea căruia se face înlocuirea reţelei de apă, se va realiza un bilanţ cu privire la scăderea pierderilor ca urmare a acestei operaţiuni. „Acum încă nu putem face nici măcar un bilanţ provizoriu cu scăderea pierderilor datorată investiţiilor în reţea deoarece sunt zone unde deşi am pus noile conducte încă mai funcţionează vechea reţea, deoarece nu am vrut să sistăm apa în perioada lucrărilor”, a completat Georgescu. (BanulBotosanean.ro)