Prima pagină » 40 de primării fără bani de salarii

40 de primării fără bani de salarii

Sute de funcţionari publici din judeţul Botoşani nu îşi vor mai primi salariile peste două luni pentru că primăriile nu au fonduri pentru aceste cheltuieli. La nivelul judeţului Botoşani există 40 de primării care nu au bani pentru salarii până la finele anului. Cristian Achiţei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, spune că în următoarele două-trei luni ar trebui să fie alocate fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale.

„Am fost anunţaţi de primari că nu au bani destui pentru a acoperi cheltuielile salariale până la finele anului, dar noi am discutat deja cu cei de la Finanţe şi sperăm să fie alocate fondurile pentru echilibrarea bugetelor locale. Noi am dat 20%, iar Fiscul 80% din bugetele primăriilor şi în multe cazuri cele 20% ale noastre sunt mai mari decât 80% ale lor, deci trebuie să aloce banii pentru echilibrare”, a declarat Achiţei.
Una dintre primăriile care vor rămâne fără bani de salarii este cea a comunei Văculeşti. Primarul Iulian Vlas a spus că riscă să rămână fără bani de lefuri încă din luna august şi că speră ca până atunci să fie făcută o rectificare bugetară, în caz contrar primăria îşi va înceta activitatea. „Ne-ar mai trebui cam un miliard de lei vechi pentru asigurarea salariilor până la sfârşitul anului, dar mai trebuie să plătim şi două miliarde de lei vechi în contul unor sporuri salariale câştigate în instanţă”, a spus Iulian Vlas. (BanulBotosanean.ro)
GIF 15 seconds change

GIF 15 seconds change