Ambasadorul SUA primit la Botoşani de autorităţi şi oamenii de afaceri

Judeţul Botoşani a fost vizitat de Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

 

Acesta a venit încă de marţi în Botoşani, unde a vizitat grupul de firme Elsaco, iar miercuri s-a întâlnit cu autorităţile locale şi judeţene, cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, dar a vizitat şi o mănăstire şi Biblioteca judeţeană Mihai Eminescu.

Miercuri dimineaţă, ambasadorul SUA s-a întâlnit cu primarul Cătălin Flutur, cu Liviu Toma, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, cu subprefectul Daniela Beclea și Dorin Romeo Floareș.

Este prima mea vizită în orașul Botoșani. O recomandare pe care am primit-o de la domnul primar a fost să inspir cât mai multe companii americane să se gândească să investească și să creeze locuri de muncă în Botoșani. Am discutat despre istoria orașului Botoșani și am avut ocazia puțin ieri să mă plimb să văd frumusețea orașului şi sunt foarte încântat, a spus ambasadorul Americii, Hans Klemm.

 

Primarul Cătălin Flutur a spus că speră ca vizita ambasadorului să aducă şi investitori americani.

 

Este un lucru mai mult decât onorant această vizită a Excelenței Sale la Botoșani. Am avut ocazia să îi prezentăm domnului ambasador o situație reală și exactă a județului Botoșani, a municipiului Botoșani, problemele cu care ne confruntăm, temerile noastre, gândurile noastre de viitor și sperăm că mesajul nostru transmis astăzi va fi la rândul lui înțeles așa cum se cuvine. Am aflat că peste 150 de firme americane vor fi prezente la București, la un târg cu destinație specială, și ar trebui să mergem acolo să căutăm noi oportunitățile de afaceri și, nu în ultimul rând, am rugat să ni se intermedieze o vizită a reprezentantului pe probleme comerciale a Ambasadei, la Botoșani, ca să putem intra mai aprofundat în problemă, a spus și primarul Cătălin Flutur