Macaleţi, Fetcu şi Petruşcă pun tunurile pe diriginţii de şantier pentru surparea străzilor

Nova Apaserv cheamă diriginţii de şantier la raport după ultimele surpări de străzi şi ameninţă cu penalizări mari pentru aceştia.
Un camion a fost înghiţit de pământ pe strada Peco din Botoşani,ieri la amiază, la o lună după ce o maşină de curierat a avut aceeaşi soartă pe aceeaşi stradă, şi la o zi distanţă după ce pe un alt drum din municipiu a căzut un Mercedes.

Strada Peco s-a surpat sub greutatea camionului fix în zona în care în septembrie a fost săpată pentru a se pune reţeaua de canalizare. Compactarea terenului a fost făcută de proastă calitate astfel încât la prima ploaie cu o cantitate mai mare nu a rezistat şi s-a surpat. Pe strada Peco au apărut în ultimele zile mai multe găuri din cauza ploilor, pe locul fostelor şanţuri unde au fost introduse reţelele de apă şi canalizare.

Localnicii dau vina pe firmele care au lucrat la extinderea reţelelor de apă şi canalizare.
„Au început să spargă strada în septembrie anul trecut şi vorbim aici de 500 de metri de apă şi vreo 300 de metri de canalizare. Suntem în octombrie 2016 şi apa nu este pe reţeaua nouă, ba mai mult strada se surpă şi apar foarte multe gropi. Riscăm în orice moment să intrăm noi cu maşinile în craterele apărute după meseriaşi. Am avut strada blocată de atâtea ori şi am mers prin noroaie pentru că meseriaşii au săpat până în mai anul acesta şi apoi până la sfârşitul lui august nu au mai săpat un metru pentru că probabil a fost prea cald şi le-a fost frică să facă insolaţie. E jale cum au lucrat. Dacă nu erau beţi, li se strica utilajul, dacă nu li se strica utilajul nu mai erau ei la muncă şi tot aşa”, a declarat un localnic.

Lucrarea de extindere a reţelelor de apă şi canalizare în municipiul Botoşani este efectuată de Nova Apaserv SA, companie aflată în subordinea Consiliului Judeţean.
Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, a declarat că şefii de la Apă trebuie să-i cheme la raport pe diriginţii de şantier.
„Există un beneficiar al lucrării, care este Nova Apaserv, dar beneficiarul nu are timp să urmărească în fiecare zi cum se lucrează, de aceea legislaţia a introdus diriginţii de şantier. Aceştia din urmă primesc pe proiectele europene foarte mulţi bani pentru a veghea ca lucrările să fie aşa cum prevede proiectul. Eu le cer şefilor de la Apă să-i cheme la raport pe diriginţii de şantier şi să le ceară să dea socoteală pentru calitatea lucrărilor”, a declarat Macaleţi.

În cadrul companiei de Apă cel care se ocupă de proiectele europene este Cătălin Fetcu. Acesta a precizat că dirigintele de şantier va fi chemat să dea explicaţii pentru ce s-a întâmplat.

„Dirigintele de şantier trebuia să urmărească modul în care s-a făcut tasarea terenului după montarea conductelor, dacă s-a pus nisip, dacă s-a făcut compactarea după norme. Vor fi penalizaţi pentru ce s-a întâmplat”, a spus Fetcu.

Şi Ady Petruşcă, directorul general al Nova Apaserv, a spus că s-a întâlnit cu reprezentanţii Primăriei Botoşani pentru a da explicaţii pentru cele întâmplate.
„Au fost probleme în mai multe zone din municipiu şi drept urmare am avut o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Botoşani pentru a explica soluţiile noastre. Avem pregătite maşini şi oriunde apare o problemă intervenim cu piatră cu tot ce trebuie pentru remedierea situaţiei. Noi ne cerem scuze pentru disconfortul creat botoşănenilor, dar sunt nişte lucrări care au dus apa şi canalizarea pe străzi pe care până acum nu au fost şi sunt convins că după ce nu vor mai fi aceste probleme botoşănenii se vor bucura de extinderile reţelelor de utilităţi”, a declarat directorul Nova Apaserv.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani