Oprişanu: Roman şi PDL au închis spitale. PSD a plătit datoriile lăsate de Iliuţă

Gabriel Oprisanu

Acuzat că a sabotat finanţarea Spitalului Judeţean Botoşani în perioada în care era consilier al lui Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătăţii, medicul Gabriel Oprişanu desfiinţează acuzaţiile aduse de deputatul liberal Cristian Roman şi de medicul Radu Malancea.

„Cum am sabotat Spitalul eu şi PSD? Plătind cele 70 miliarde lei vechi, două milioane de dolari, datorii lăsate de Viorel Iliuţă când era manager? Datoriile Spitalului Judeţean au fost şterse de Guvernul PSD, dacă domnii au uitat. Cred că le sunt drag şi le era dor de mine şi de asta m-au atacat fără niciun motiv”, a declarat Gabriel Oprişanu.

Acesta a spus că botoşănenii şi românii nu au uitat ce s-a întâmplat în timpul guvernării PDL, când Cristian Roman era prefect.

„Roman şi PDL au închis spitalele. PDL a închis spitalele în ţară, a închis spitale în Botoşani. Poate ei cred că lumea a uitat, dar nu a uitat nimeni. Pe vremea PSD-ului am contribuit la redeschiderea spitalelor, iar eu personal am ajutat la redeschiderea a două spitale închise de PDL”, a completat Oprişanu.

Gabriel Oprişanu a povestit şi primul contact pe care l-a avut cu Cristian Roman în calitate de prefect PDL.

„Atunci eram la PNL şi după ce a fost instalat domnul Roman prefect m-a chemat la biroul lui, m-a pus să las telefonul în anticameră şi mi-a cerut demisia în 24 de ore pentru că nu eram de la PDL. Aşa a făcut cu toţi directorii de deconcentrate. Cel puţin cu mine aşa a făcut”, a concluzionat Oprişanu.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani