Președintele PNL Botoșani: „Trocul cu UDMR, trădarea națională a PSD!”

Declaraţie politică senator Costel Şoptică, preşedintele PNL Botoşani:

 

Ipocrizia PSD pentru a face posibilă debarcarea propriului Guvern s-a tradus ieri și astăzi într-un caz grav de trădare națională! Votarea inițială în comisii a proiectului legii privind căreia Ziua maghiarilor de pretutindeni să devină zi de sărbătoare națională în România pentru minoritatea ungurească, contra unui vot pozitiv la moțiunea de cenzură de mâine, reprezintă culmea sfidării și a batjocurii PSD la adresa românilor! În lupta lui internă pentru a da jos un singur om, liderul PSD calcă efectiv pe cadavre, fără a ține cont de adevăratele interese ale românilor!

Să ne reamintim că PSD a declarat de nenumărate ori că nu va coopta UDMR la guvernare! De această dată, propunerea a venit la pachet cu mai multe promisiuni legislative, între care și transformarea zilei maghiarilor în zi națională, un fel de 1 decembrie unguresc în România, ceea ce este inadmisibil! Chiar dacă astăzi acest proiect de lege a fost retras de pe ordinea de zi a Senatului, intenția mârșavă a președintelui PSD nu poate fi trecută cu vederea de către români! A vinde tot într-un scop personal, partinic și cu scopuri oculte nu se poate numi politică în folosul cetățenilor!

Ca liberal și ca reprezentant al unei formațiuni pentru care drepturile oamenilor sunt vitale, protestez cu tărie împotriva acestui mod de a face politică anti-statală și anti-românească a PSD! A te răfui în interiorul unui partid ar fi de înțeles, dar a vinde principii în numele unui deziderat personal, este intolerabil!

 

Senator PNL Botoșani,

Costel ŞOPTICĂ