Federovici şi PSD Botoşani negociază şi cu Grindeanu şi cu Dragnea

Parlamentarii PSD Botosani

OPINIE: Preşedintele PSD Botoşani, senatorul Doina Federovici, negociază în numele filialei cu liderul Liviu Dragnea, dar şi cu premierul Sorin Grindeanu votul de la moţiunea de cenzură împotriva actualului Guvern.

Federovici, care are în spate nu mai puţin de şapte voturi ale parlamentarilor PSD Botoşani, va acorda votul fie taberei lui Dragnea, fie premierului Grindeanu în funcţie de care va garanta scris că drumul Botoşani-Târgu Frumos va primi finanţare pentru a fi modernizat, fiind cel mai important sector de drum european din judeţ, şi că drumul de pământ va fi asfaltat, că Teatrul Mihai Eminescu va primi finanţare, că judeţul va primi bani pentru apă în satele în care pompierii ţin locul reţelei de apă.  

 

Din păcate aceasta este doar dorinţa mea. Asta aş fi vrut să facă acum liderul PSD Botoşani cu girul tuturor parlamentarilor pesedişti votaţi de botoşăneni în număr covârşitor în decembrie.

Aş fi vrut ca Doina Federovici să trateze actuala criză politică în primul rând ca botoşănean, în funcţie de interesele judeţului, şi nu ca membru de partid, ca soldat loial celui care acum deţine puterea în partid, dar nu se ştie dacă o va mai deţine şi după ziua de miercuri. Aş fi vrut ca Federovici să aibă doza de curaj de a sta în faţa lui Dragnea pentru a-i explica acestuia că nu are nimic cu el, că îl susţine în continuare dar că înainte de a fi pesedistă este botoşăneancă şi că s-a săturat ca botoşănenii ei să fie trataţi ca români de rangul trei şi să nu primească bani pentru un drum naţional şi unul de pământ tocmai de la partidul pe care botoşănenii ei l-au votat masiv în decembrie 2016, asta în timp ce în alte judeţe se fac autostrăzi şi se finanţează sensuri giratorii suspendate.

Aş fi vrut ca delegaţia celor “7 fantastici” parlamentari PSD Botoşani să meargă la Guvern şi să-l anunţe pe premierul Grindeanu că nu vor vota moţiunea miercuri dacă el semnează finanţările pentru cele două drumuri, iar dacă tot este şi ministru interimar la Dezvoltare poate semna finanţările şi pentru drumurile judeţene, pentru Teatrul Mihai Eminescu şi pentru toate proiectele care s-au depus de primăriile din judeţul Botoşani. Grindeanu putea lua banii de la Teleorman, nu era problemă.

Lui Grindeanu puteau să-i ceară pesediştii botoşăneni şi un post sau două de ministru, că oricum sunt libere, şi într-un moment ca acesta, în care fiecare vot contează sigur PSD Botoşani ar fi avut ministru în Cabinetul Grindeanu 2.

Aş fi vrut ca parlamentarii Puterii de la Botoşani să fie botoşăneni în primul rând înainte de a fi pesedişti, atât acum, când este o criză politică uriaşă pe care pesediştii au generat-o şi pe care românii, inclusiv botoşănenii, o decontează economic.

Dacă ar fi fost astfel de negocieri în numele celor care i-au votat, dacă ar fi încercat să câştige judeţul din această criză politică, social-democraţii botoşăneni ar fi câştigat în avans următoarele două runde de alegeri parlamentare la Botoşani, ar fi rămas în istoria judeţului pentru dezvoltarea lui. 

Bogdan CALINIUC