Liberalii l-au sabotat pe Macaleţi şi au amânat alegerea acestuia cu trei zile

Pacea politică între PSD şi PNL începe în noul mandat cu sabotarea de către liberali a alegerii lui Costică Macaleţi în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.

Noii consilieri judeţeni aleşi ai PNL nu s-au prezentat la şedinţa de constituire de miercuri şi din cauza lipsei cvorumului prefectul Dan Nechifor a amânat pentru trei zile şedinţa de constituire în care ar fi trebuit să fie ales preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani pesedistul Costică Macaleţi. Urmează ca sâmbătă, 25 iunie, să fie convocată o nouă şedinţă pentru învestirea în funcţie a noului CJ.

„Pot considera că este şi un act de sabotaj. Dacă nu se prezintă nici la următoarea şedinţă de sâmbătă, aştept ca domnul prefect Nechifor să ia atitudine”, a declarat Costică Macaleţi.

Preşedintele executiv al PSD Botoşani, senatorul Doina Federovici, a declarat că liberalii riscă să-şi piardă mandatele dacă nu se vor prezenta la următoarea şedinţă şi i-a criticat pe liderii PNL pentru acest gest considerat iresponsabil.  

„Un gest iresponsabil, un gest care dă dovadă de imaturitate politică din partea PNL, în condițiile în care marți, în Monitorul Oficial al României nr. 460, a fost publicat numărul de înregistrare sub care acest partid și-a înregistrat raportul de venituri și cheltuieli așa cum prevede legislația în vigoare. Pentru noi nu poate fi decât o singură explicație și anume aceea că vor să mai stea la conducerea județului încă trei zile și să blocheze în aceeași măsură tot ce vrem noi să facem în perioada imediat următoare. Așteptăm din nou convocarea domnului prefect la ședința Consiliului Județean și sperăm ca în termen legal de trei zile domniile lor să fie responsabili și să se prezinte. Poate fi considerat și un act de sabotaj, dumnealor probabil își vor face o analiză internă și vor vedea dacă decizia a fost una favorabilă PNL sau va fi în defavoarea domniilor lor”, a spus senatorul Doina Federovici.

În CJ Botoşani, PSD deţine majoritatea şi îşi va impune atât preşedintele, cât şi vicepreşedinţii.

Liberalii au sabotat constituirea mai multor consilii locale din judeţ prin absenţa de la şedinţe, respectiv cele din Ştefăneşti, Româneşti, Vârfu Câmpului, Cândeşti, Dobârceni şi Unţeni. Dar liberalii nu au absentat de la constituirea noilor consilii în Vlăsineşti, Manoleasa, Ibăneşti, Pomârla, Dersca şi Mihăileni.

Cei doi co-preşedinţi ai PNL, Cătălin Flutur şi Costel Şoptică, nu au răspuns la apelurile telefonice pentru a oferi explicaţii pentru acţiunea politică.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani