Opinie: Scârbele Blaga şi Vosganian

Când vine un lider politic aflat „la butoane” de 26 ani, care a fot ministru de câteva ori, a căror partide au guvernat ţara asta de câteva ori şi te compătimeşte pentru starea proastă a drumurilor naţionale din Botoşani îţi vine să-l scuipi, să-l înjuri şi să-i tragi şi un şut într-o zonă sensibilă.

Ultimele două scârbe care au făcut asta sunt Varujan Vosganian, lider ALDE, şi Vasile Blaga, co-preşedinte PNL.
La peste o săptămână distanţă, discursurile lor au fost asemănătoare la început, după care fiecare a arătat cât de mult îi desconsideră pe botoşăneni în felul său.
Cei doi, după ce au fost miniştri şi partidele lor au condus România au tras o concluzie: în Botoşani drumurile sunt foarte proaste, ceea ce izolează judeţul de restul ţării, iar în Moldova infrastructura este deficitară şi lipseşte o autostradă. Serios?

Apoi, Vosganian a propus un plan pentru Moldova şi a fost deranjat că nimeni din presă nu l-a crezut şi că i s-a reproşat că a alocat ZERO lei pentru drumurile din Botoşani. Jegul a plecat convins că botoşănenii merită să fie săraci pentru că nu i-au înghiţit minunatul plan pentru viitor.

Scârba de Blaga s-a dovedit a fi şi mai şi. După ce a deplâns starea drumurilor din judeţ a spus că vine el şi ai lui şi vor face o autostradă care leagă Moldova de Ardeal şi va trece Prutul până la Chişinău, „fără să mai vorbim de ramificaţiile autostrăzii în zonă”. Fantastic! Ţi se opresc vorbele în gât! Ţi se taie respiraţia când auzi unul ca asta cu asemenea dumă care arată clar cât de mult te subestimează pe tine şi comunitatea din care provii.

Păi Vosganian a fost ministru în guvernarea 2004-2008, când au condus PNL cu PD, apoi PNL susţinut din umbră de PSD. În perioada 2004-2008, când şi Vosganian a fost ministrul Finanţelor, adică fix cel care a avut banii pe mână, în judeţul Botoşani s-au reabilitat 0(ZERO) kilometri de drum naţional.

Vasile Blaga a fost ministru în guvernarea 2008-2012, când au condus PDL cu PSD, apoi PDL singur. În perioada 2008-2012, când Blaga era ministru şi partidul lui avea grămezi de bani pe mână, în judeţul Botoşani s-au reabilitat 0 (ZERO) km de drum naţional. Opt ani în judeţul Botoşani nu s-a reabilitat niciun kilometru de drum naţional, după care scârbele care au fost miniştri în acei opt ani vin să îţi spună că e nasol rău să ai încă drum naţional de pământ sau de piatră şi că nu ai infrastructură dar vor veni ei, di nou, şi vei avea.
Băi nene Blaga, când ai oprit la Flămânzi şi te-ai plimbat pe acolo, să ştii că bucata aceea de câţiva kilometri de drum naţional ca în palmă nu e făcută când erai matale la guvernare pentru că atunci ne-ai dat şi ne-aţi dat ZERO lei pentru drumurile naţionale.

Serios? Cine să vă creadă? Dacă veneau şi criticau ce au făcut şi ce nu au făcut cei din PSD şi nu promiteau nimic era PERFECT, dar nu au putut să-şi oprească dispreţul faţă de noi, faţă de botoşăneni, faţă de moldoveni şi au încercat să umilească din nou. Stimabililor, dacă voi cât aţi avut guvernarea în mâini făceaţi câte un singur drum naţional în judeţul Botoşani la fiecare patru ani, alta era soarta judeţului, alta era economia judeţului, cu alţi ochi vă priveam acum.
Mai trebuie să vină Ludovic Orban, cel care a tăiat primul finanţarea pentru Botoşani-Târgu Frumos, să ne spună ce drum prost avem spre Iaşi, Victor Ponta să ne spună că e inadmisibil că drumul Manoleasa-Rădăuţi Prut e din piatră ori pământ sau că nu este refăcut drumul spre Iaşi şi peisajul ar fi complet.  

Dacă despre drumuri ne-ar fi vorbit Alina Gorghiu sau oricare alt lider tânăr dintr-un partid, dacă despre proiecte de viitor ne-ar fi vorbit unul care nu a fost ministru, îi dădeam măcar încrederea pe care o merită un om nou, un candidat nou. Când proiectele de viitor vin tot din gura celor care au mai fost de atâtea şi atâtea ori la guvernare… poţi să-i tratezi doar ca pe nişte scârbe.
Succes în alegeri! Smile

Bogdan CALINIUC

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani