Un consilier local PNL îşi pierde mandatul după ce a fost condamnat penal

Liberalii pierd un consilier local care a fost condamnat penal şi instanţa i-a interzis să mai fie ales sau să ocupe o funcţie publică timp de trei ani.

Consilierul local PNL Dumitru Buzilă, din Dîngeni, urmează să fie eliberat din funcţie în şedinţa ordinară a CL de săptămâna viitoare după ce a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru încălcarea Codului vamal. Buzilă a primit termen de încercare doi ani.

„Vă trimitem alăturat copia dispozitivului sentinţei penale nr. 2103 din 22.10.2015 a Judecătoriei Botoşani, rămasă definitivă prin neapelare la 10.11.2015, spre a vă conforma dispoziţiilor acesteia cu privire la pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. De art. 66. Alin. 1, lit. A(dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice) şi b(dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pe o perioadă de 3 ani, aplicată condamnatului Buzilă Dumitru, cu domiciliul în sat şi comuna Dângeni”, se arată într-o adresă primită de autorităţile din comuna Dîngeni.

Potrivit instanţei, Dumitru Buzilă a încălcat Art.270 alin.3 din Codul vamal (Legea nr.86/2006 publicată în M.Of. nr.350 din 19 aprilie 2006, cu modificările şi completările ulterioare) care incriminează colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, asimilând faptele enumerate cu infracţiunea de contrabandă.

Locul lui Buzilă în Consiliul Local Dîngeni va fi luat de Rodica Scutelnicu, de la PSD, din lista USL.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani